08.09.2009. / 11:33

Autor: Andrea Belin

5 najboljih tretmana za borbu s celulitom

Narančina kora neće nestati ako mjesecima budete na dijeti, a rezultati neće biti vidljivi niti nakon teških fizičkih vježbi. Riječ je o bolesti koju naprosto morate ozbiljno liječiti

I vitke žene se bore s celulitomI vitke žene se bore s celulitomSada je krajnje vrijeme da se napokon riješite celulita jer će teška zimska prehrana izazvati još nekoliko "rupica" na vašim bedrima i postupak uklanjanja celulita biti će sve teži. Narančina kora neće nestati ako mjesecima budete na dijeti, a rezultati neće biti vidljivi niti nakon teških fizičkih vježbi.

Saznajte na koji način se zauvijek možete riješiti celulita, profesionalnim tretmanima koji se provode u kozmetičkim salonima!

Masaže
Najčešći načini rješavanja neželjene narančine kore su anticelulitne masaže i limfne drenaže. Masažama se postiže bolja cirkulacija i razmjena materija, ali je jako važno da takve tretmane izvode stručne osobe.
Limfna drenaža je malo drugačiji oblik masaže. Naime, celulit se na ovaj način uklanja gnječenjem kože. Višak vode potiskuje se prema limfnim kanalima i tako izlučivanjem izlazi iz tijela.

Mezoterapija
Sastavni dio ovog tretmana je niz injekcija koje mogu izazvati i modrice. Međutim, u novije vrijeme postoji i tzv, mezoterapija bez igle. Rupičasto tkivo razbija se pulsevima električne energije i lasera. Svaki tretman traje otprilike tridesetak minuta, a rezultati su vidljivi već nakon pet tretmana.

Elektrostimulacija
Izvodi se aparatom nisko frekventnih struja, a djeluje na razgradnju masnog tkiva i celulita, mišićima daje čvrstoću, potiče perifernu mikrocirkulaciju i uklanja neželjenu narančinu koru. Ako se tijelo prethodno ili nakon elektrostimulacije tretira određenim preparatom za drenažu ili anticelulitnom kremom, prodiranje preparata je brže i bolje. Elektrostimulacija se ne savjetuje trudnicama i ženama koja kao sredstvo zaštite od trudnoće koriste spiralu.

Elektroskulptura
To je skup jednostavnih, ali vrlo učinkovitih metoda za smanjivanje opsega, uklanjanje celulita i učvršćivanje tkiva. Ultrazvučnom sondom se tretiraju određeni dijelovi kože, a sve rezultira izbacivanjem viška vode iz organizma. Preporučuje se ženama s proširenim venama, a ne smije se primjenjivati u trudnoći ili u slučaju kancerogenih oboljenja.

Ultrazvuk
Ova metoda se u posljednje vrijeme primjenjuje sve češće. Naime, za razbijanje masnih stanica koriste se ultrazvučni valovi. Kako bi rezultati bili što bolji što bolji savjetuje se tretman kombinirati s radiovalovima. Metoda nije bezbolna, ali se također ne preporuča trudnicama i osobama koja pate od srčanih bolesti.

Vezane vijesti

Jednostavno i brzo: 3 najučinkovitije vježbe protiv celulita

Jednostavno i brzo: 3 najučinkovitije vježbe protiv celulita

Višak kilograma i celulit najveći su neprijatelji većine žena, a da biste se do ljeta riješili neželjene narančine kore, ne bi bilo loše da s… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika