09.09.2009. / 09:00

Autor: Andrea Belin

Tanje mršavljenja: Nije važno samo što jedete, već i kada jedete

Znanstvenici jednog sveučilišta u Chicagu tvrde da svaki organizam posjeduje neki "unutrašnji sat" koji određuje vrijeme buđenja i spavanja, a na isti način rukovodi i metabolizmom

Romantična večera je zabavna, no nezdrava za one koji žele skinuti kilogrameRomantična večera je zabavna, no nezdrava za one koji žele skinuti kilogrameStručnjaci već godinama upozoravaju da je ključ uspjeha u borbi protiv viška kilograma izbjegavanje kasnih obroka. Da je uistinu konzumiranje hrane u večernjim satima glavni krivac masnih naslaga, naročito na predjelu trbuha, potvrdila su i mnoga istraživanja.

Znanstvenici jednog sveučilišta u Chicagu tvrde da svaki organizam posjeduje neki "unutrašnji sat" koji određuje vrijeme buđenja i spavanja, a na isti način rukovodi i metabolizmom.

Znanstvenici ipak tvrde da je potrebno nastaviti s istraživanjima ovakvog tipa kako bi se napokon otkrio točan i vjerodostojan razlog koji bi objasnio zbog čega je kasni obrok najveći uzročnik debljanja.

Nadalje, rezultati su pokazali da osobe koje konzumiraju hranu navečer dobiju dva puta više na težini od ljudi koji hranu unose u organizam nekoliko puta tijekom dana.

Težina osoba kojima je večera najobilniji obrok, za šest tjedana povećala se za 48 posto u odnosu na one koji jedu nekoliko puta na dan.

Dakle, želite li smršaviti, konzumirajte hranu u najmanje tri najvažnija obroka, ali tako da posljednji put jedete najmanje tri sata prije spavanja.

Vezane vijesti

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Mnoge žene koje poznajem trude se biti što mršavije, odnosno, održavati svoju tjelesnu težinu što više u granicama koje su im zadali drugi ili su pak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika