10.09.2009. / 18:56

Autor: Hina

BBC: Nismo preglomazni i prekomercijalni

James Murdoch je i prije optuživao BBC za megalomaniju, ali je najnovijim napadom izazvao veliku raspravu u britanskoj javnosti o tome je li BBC postao preglomazan

Mark ThompsonMark ThompsonBritanska javna radijska i televizijska kuća BBC u četvrtak je odbacila kritike Jamesa Murdocha, sina medijskog mogula Ruperta Murdocha, koji je u predavanju ustvrdio da je BBC postao preglomazan i prekomercijalan.

Glavni ravnatelj BBC-a Mark Thompson ocijenio je da je James Murdoch, najvjerojatniji nasljednik medijskog carstva svog oca, izgubio dodir sa stavrnošću.

"Najvažnije što možemo reći o (Murdochovim) kritikama, kao i o drugim nedavnim napadima na BBC, jest da su oni izgubili dodir s realnošću i s onim što publika od nas traži", rekao je Thompson.

Čelnici BBC-a nedavno su priopćili da bi mogli ponovno razmotriti svoju programsku politiku, te su najavili i moguće smanjenje opsega programa.

BBC ima zajamčen godišnji prihod od 3,6 milijarda funta (4,1 milijarda eura), koje kao poseban porez plaćaju sva britanska kućanstva koja posjeduju televizor.

Nedavno je u vladinu izvješću istaknuto da bi mogla biti provedena reforma po kojoj bi dio te svote bio preraspodijeljen drugim televizijama koje ovise o marketinškim prihodima.

James Murdoch je i prije optuživao BBC za megalomaniju, ali je najnovijim napadom izazvao veliku raspravu u britanskoj javnosti o tome je li BBC postao preglomazan.

Isto tako, neki su optužili BBC da se udaljio od svoje osnovne misije objektivnog informiranja javnosti i proizvodnje društveno relevantna programa, te da se umjesto toga počeo natjecati s komercijalnom konkurencijom.

Pozvavši se na istraživanje Guardiana, Thompson je rekao da je javna potpora BBC-u vrlo visoka te da je u zadnje vrijeme porasla i vjerodostojnost te televizijske kuće u očima javnosti.

Vezane vijesti

Žao mi je što sam negirao srpske logore

Žao mi je što sam negirao srpske logore

Poznati novinar i urednik vanjsko-političke rubrike BBC-a, John Simpson, priznao je kako mu je 'žao' što je svjedočio protiv novinara Eda Vulliamyja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika