12.09.2009. / 09:48

Autor: Andrea Belin

7 pitanja koja će vam otkriti jeste li zaista spremni za brak

Ukoliko planirate skorašnje uplovljavanje u bračnu luku, odgovorite na nekoliko pitanja i razmislite jeste li uistinu spremni na zajednički život sa svojom boljom polovicom

Jeste li stvarno spremni?Jeste li stvarno spremni?Kupovina vjenčanice i cvijeća, rezerviranje destinacije za medeni mjesec uistinu razveseljavaju, međutim nakon romantičnog putovanja supružnici se vraćaju u stvarnost koja i nije uvijek toliko bajna. Na žalost, sve više parova ulazi u brak bez da su prije toga preispitali sebe i svoju bolju polovicu jesu li spremni na taj veliki korak.
1. Financije
Prije sklapanja braka trebali bi ozbiljno porazgovarati s partnerom o financijama jer u većini slučajeva nedostatak novca uzrokuje probleme. Ukoliko ste svjesni da vam roditelji nisu u mogućnosti pomoći ako se financijska situacija zakomplicira, istražite neke nove mogućnosti. Možda je najbolja varijanta da pričekate sa zajedničkim životom dok ne dobijete bolji posao, barem jedno od vas.
2. Obrazovanje
Ukoliko se jedan partner još uvijek obrazuje, zapitajte se hoće li vam jedno primanje omogućiti pristojan način života. Ista je situacija ako trenutačno oboje radite, ali imate u planu upisati neki tečaj ili fakultet.
3. Zajednički poslovi
Dogovorite kućne poslove i podijelite zadatke. Vjerujemo da ne želite cijelog života živjeti u ulozi kućanice.
Sigurni smo da si s vremena na vrijeme želite priuštiti masažu u kozmetičkom salonu. Jeste li sigurni da vaša bolja polovica nema ništa protiv.
4. Budućnost
Razgovarajte o planovima za budućnost. Postoji mogućnost da vam se životni ciljevi ne podudaraju.
5. Seks
Seksualnost je također jedna od nezaobilaznih tema prije sklapanja braka. Ako o seksu imate potpuno različita razmišljanja, možda bi trebali ozbiljno razmisliti želite li s trenutačnim partnerom provesti ostatak života. Ukoliko vas partner neće seksualno zadovoljavati, krenuti ćete u potragu za drugim muškarcem i problemi će se nagomilavati jedan za drugim.
6. Prijateljstvo
Sasvim je normalno da u braku nećete imati vremena za prijatelje kao što je to bio slučaj dok se niste udali. Međutim, i nakon sklapanja braka prijateljstvo bi trebali redovito održavati. Što o tome misli vaša bolja polovica?
7. Djeca
Bilo bi dobro da zajedno odlučite o proširenju obitelji. Zna se dogoditi da jedan od partnera nije spreman na takav korak, dok drugi ne prestaje o tome razmišljati.

Vezane vijesti

Nevjerni muževi imaju veće izglede za infarkt

Nevjerni muževi imaju veće izglede za infarkt

Muškarci koji varaju svoje supruge imaju veće izglede pretrpjeti srčani udar od onih koji ostaju vjerni, pokazalo je novo talijansko istraživanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika