14.09.2009. / 12:51

Autor: Andrea Belin

Kako do ravnog trbuha: Idealne vježbe sa 30, 40 i 50 godina

Strašno je što se masnoća oko trbuha najlakše skupi, a najteže topi. Naime, dijete i nisu jako učinkovite jer ćete, nakon izgladnjivanja, u licu izgledati bolesno i ispijeno dok će vam trbuščić i dalje ostati. Dakle, na redu su vježbe...

Vježbe su učinkovitije od dijeteVježbe su učinkovitije od dijeteMasne naslage na trbuhu oduvijek su bile najveći neprijatelj pripadnica nježnijeg spola, a izgladnivanjem su godinama pokušavale iz bitke s viškom kalorija izaći kao pobjednik. Upornost je rijetke dovela do vidljivih rezultata jer većina žena je nakon nekoliko dana apstinencije od hrane odustala od prvotnog nauma. Ukoliko i vi već godinama ne možete skinuti višak kilograma na predjelu trbuha, nudimo vam nekoliko vježbi koje će vam pomoći s tim da se ne morate odreći omiljenih jela!

Tridesete
U tridesetima je tkivo još uvijek elastično i uz povremeno vježbanje mišići će se zategnuti. Važno je da se odlučite baviti sportom koji nije naporan već vam pruža zadovoljstvo. Pokušajte, primjerice, s obručem kojeg ćete svakodnevno otprilike dvadesetak minuta vrtjeti oko struka. Nakon nekoliko dana primjetiti ćete da se obujam struka uistinu smanjio.

Trbušne mišiće zategnuti ćete i jednostavnim vježbama koje možete izvoditi nekoliko puta na dan.
1. Uspravite se, duboko udahnite i držite dah najmanje deset sekundi.
2. Najmanje tri minute štipajte kožu na predjelu trbuha.
3. Masirajte trbuh kockicama leda.

Prehrana
Za jedan dnevni obrok jedite samo svježe povrće, a dva puta tjedno konzumirajte artičoke jer sadže sastojke koji pomažu u skidanju masnih naslaga na predjelu trbuha.


Četrdesete
Nakon četiri desetljeća, proces skidanja kilograma traje duže zato budite uporni i strpljivi.
1.Lezite na leđa, ispružite noge, uvucite trbuh i podižite stražnjicu. Vježbu ponavljajte osam puta.
2. Na trbuh nanesite ulje za celulit, stavite rukavice i kružnim pokretima trljajte trbuh otprilike pet minuta.

Prehrana
Nakon četrdesete voda se u organizmu dulje zadržava pa pokušajte jesti neslanu hranu. Kao zamjenu za sol koristite začine. Svaki dan pijte čaj od peršina.

Pedesete
U pedesetima je proces skidanja masnih naslaga na području trbuha jako naporan. Bez trbušnjaka teško da ćete uspjeti, međutim ukoliko niste sposobni izvoditi takve vježbe, pokušajte što više hodati.

Prehrana
U ovim godinama stres je jedan od glavnih uzročnika masnih naslaga. Svakako izbjegavajte proizvode od bijelog brašna.

Vezane vijesti

Kružnim treningom do linije iz snova

Kružnim treningom do linije iz snova

Proljeće je i niste zadovoljne svojom linijom? Naša je preporuka da, osim da pripazite na prehranu, svakako počnete i vježbati. Stručnjaci iz Health… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika