21.09.2009. / 13:45

Autor: Andrea Belin

Bez odricanja pobijedite celulit u 4 laka koraka

Zanemarite skupe tretmane koji su često bolni i obećavaju brzinski uspjeh, pravi uspjeh možete postići i kod kuće gdje se uz malo discipline zauvijek možete riješiti "narančine kore"

Umotajte se u folijuUmotajte se u folijuZdrava prehrana, pojačana fizička aktivnost i masaža uistinu su najbolje strategije u borbi protiv celulita, zato vam ne preostaje ništa drugo nego da se odmah prihvatite posla. Izbjegavajte masne obroke, tjesteninu i slatkiše, a u prehranu uvrstite puno voća, povrća i ribu. Bijeli kruh zamijenite integralnim, a kako bi izbacili toksine iz organizma, dnevno pijte dvije do tri litre vode. Rezultati su vidljivi već nakon nekoliko dana...

1. Masaža
Vjerovali ili ne, ali deset minuta intenzivnog štipanja kože, razbija masne naslage i problematično tkivo postaje elastično. Nakon toga koža je zategnuta i nježna.
Ovaj tretman izvodite nakon tuširanja, ali prije toga kožu namažite anticelulitnim gelom. Štipajte palcem i kažiprstom, a kao zamjenu koristite lopticu s bodljama koja također pomaže u razgradnji celulita.

2. Folija
Nakon štipanja, koža će se ugrijati, pore proširiti pa će anticelulitni gel koji ste predhodno nanjeli, dublje prodrijeti u kožu. Bilo bi dobro da najkritičnija područja omotate prozirnom kuhinjskom folijom. Nemojte ju skidati najmanje tridesetak minuta. Folija vam ne smeta dok obavljate neke kućanske poslove.

3. Tuširanje
Želite li se neželjene "narančine kore" riješiti zauvijek, obratite pažnju na tuširanje. Kožu ćete zategnuti ako se naizmjence tuširate toplom i hladnom vodom. Primjerice, ujutro kada se probudite najprije se tuširajte hladnom vodom. Posebnu pažnju obratite na stražnjicu i bokove, a kako tuširanje privodite kraju, koristite što hladniju vodu.

4. Fizička aktivnost
Trčanje, brzo hodanje i plivanje najučinkovtije su vježbe za rješavanje celulita. Odličan je i pilates jer vježbe djeluju na problematične zone i izdužuju figuru. Ukoliko nemate previše slobodnog vremena, vježbajte kod kuće. Trideset minuta dnevno biti će sasvim dovoljno da zategnete noge i stražnjicu. Kratki čučnjevi s blago raširenim nogama također daju odlične rezultate.

Vezane vijesti

Jednostavno i brzo: 3 najučinkovitije vježbe protiv celulita

Jednostavno i brzo: 3 najučinkovitije vježbe protiv celulita

Višak kilograma i celulit najveći su neprijatelji većine žena, a da biste se do ljeta riješili neželjene narančine kore, ne bi bilo loše da s… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika