30.09.2009. / 14:52

Autor: Andrea Belin

5 super načina mršavljenja, bez dijete i vježbanja

Ukoliko počnete slijediti naše savjete o tome kako promijeniti prehrambene navike, prvenstveno ćete se osjećati bolje, a uskoro će se gotovo svi pripadnici jačeg spola diviti vašem senzacionalnom tijelu

Do savršene linije nije tako teško doćiDo savršene linije nije tako teško doćiPremda se smatra da su rigorozne dijete naučinkovitiji način skidanja viška kilograma, pokazalo se da to i nije u potpunosti točno. Ukoliko se suzdržavate od omiljenih jela, a sve više konzumirate namirnice kao što su, primjerice čips, keksi ili krekeri, budite sigurni da ćete se udebljati.

Ukoliko počnete slijediti naše savjete kako promijeniti navike u prehrani, prvenstveno ćete se osjećati bolje, a uskoro će se gotovo svi pripadnici jačeg spola diviti vašem senzacionalnom tijelu!

1. Riješite se suvišnih sitnica
Iako to odmah ne primjećujemo, jednom žvakačom gumom ili kockicom čokolade dnevno, godišnje dobijemo najmanje jedan kilogram. Šest kilograma godišnje uzrokuje i svakodnevno ispijanje slatkih pića jer jedna čaša bilo kojeg napitka u prosjeku sadrži 140 kalorija. Da bi ste izbjegli gomilanje nepotrebnih kilograma, iz prehrane izbacite takve namirnice. Kako biste se osvježili radije pojedite neko voće.

2. Gledajte u ono što jedete
Vjerujemo da vam se zna dogoditi da ispred televizora istresete vrečicu čipsa i kada ju pojedete, bez razmišljanja otvarate još jednu. Na ovaj način uopće ne pratite koliko ste pojeli. Kada bi sva ta pakovanja stavili ispred sebe, sigurni smo da bi se zapitali koliko ustvari možete pojesti. Statistike pokazuju da kada gledamo u ogromne količine hrane, jedemo manje. Dakle, koristite manje posude i kupujte manja pakiranja. Kad servirate hranu u manjim posudama, izgleda kao da je ima više. Kad su u pitanju čaše, riješite se onih širokih.

3. Odmaknite se od hrane
Istraživanja su pokazala da osobe kojima je zdjela sa slatkišima na radnom stolu pojedu u prosjeku devet komada. U slučaju kad im se te iste zdjelice pomaknu malo dalje, pojedu oko šest, a u slučaju kad su u kuhinji, koja je šest metara dalje od radnog stola, pojedu tek četiri. Dakle, neka hrana stoji što dalje od vas pa kada zaista budete gladni, idite i pojedite ono što ste isplanirali.

4. Pazite se trikova brze hrane
Čak i kad jedete hranu iz restorana brze prehrane, izaberite manje kalorične sastojke kad god imate priliku. U tom trenutku vam možda neće biti važno jeste li pojeli 700 ili 350 kalorija, ali nakon dužeg vremena to će vam postati itekako važno.

5. Prehrana u restoranima
Ukoliko se u restoranu ispred vas nalazi košarica s kruhom, prije nego vam konobar donese porciju koju ste naručili, nesvjesno ćete grickati kruh. Kako bi izbjegli suvišne kilograme, zamolite konobara da odnese kruh ili da ga pomaknite na drugi kraj stola. Najčešće su na ovakvim mjestima porcije poprilično obilne pa nemojte biti škrti i podijelite svoju s osobom s kojom ste na ručku ili ostatke ponesite kući.

Vezane vijesti

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Mnoge žene koje poznajem trude se biti što mršavije, odnosno, održavati svoju tjelesnu težinu što više u granicama koje su im zadali drugi ili su pak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika