01.10.2009. / 14:40

Autor: Andrea Belin

Zdravo mršavljenje: Šarena dijeta koju obožava Nicole Kidman

Najzdraviji je način mršavljenja ona koji preporučuju nutricionisti, a koji ne savjetuje preskakanje obroka ili suzdržavanje od konzumacije određenih namirnica. Otkrivao vam koja je to dijeta uz koju mršave sve najpoznatije glumice, posebice australska diva

Nicole KidmanNicole KidmanDijete koje isključuju neke grupe namirnica znaju biti jako opasne za organizam. Upravo zbog toga nudimo vam novi način mršavljenja koji su osmislili nutricionisti, a osim što uključuje gotovo sve namirnice, u kratkom razdoblju postižu se vrhunski rezultati!

Žuti dan
Doručak
Žuti frape napravite od dva dcl sojinog mlijeka i pet do osam komada marelica.

Ručak
Napravite krem juhu od bundeve i rižoto sa šafranom i teletinom. Dakle, prodinstajte 150 g teletine, krupniji crveni luk i jednu mrkvu koje ste prethodno isjeckali na krupnije komade. Kad meso omekša, dodajte kuhanu rižu, četiri žličice šafrana, sol i začine po želji.

Večera
Žuti dan završite omletom od žutih paprika. Propržite na malo maslinovog ulja jednu veliku žutu papriku i pola crvene paprike koje ste predhodno isjeckali na kolutiće. Paprike prelijte izmućenim jajima. U omlet možete dodati i nekoliko zrna graška.

Tijekom dana jedite grejp.

Bijeli dan
Doručak
Napravite frape od dva dcl mlijeka i dvije banane.

Ručak
Ukoliko želite brzo smršaviti, krem juha od gljiva je odličan izbor. Na malo ulja popržite pola glavice crvenog luka, dva do tri češlja bijelog luka i isto toliko krupnijih šampinjona. Poslije nekoliko minuta ulijte čašu vode, posolite, pobiberite i kuhajte petnaestak minuta. Povrće po vlastitom izboru skuhajte u posebnoj zdjeli, usitnite i dodajte u juhu koju ćete na kraju začiniti maslinovim uljem i peršinom. Uz to možete pojesti šnitu integralnog kruha i jedan pileći file.

Večera
Skuhajte široke rezance, ocijedite i dobro izmješajte u zdjeli u koju ste prethodno otopili žličicu maslaca. Odaberite nekoliko vrsta sireva i naribajte ih u zdjelu s rezancima.

Tijekom dana pojedite nekoliko indijskih oraščića i jednu bananu.

Zeleni dan
Doručak
Pojedite jednu šnitu integralnog kruha s namazom od zelenih maslina. Uz to popijte šalicu zelenog čaja.

Ručak
Prokuhajte 200 g brokule, jedan manji crveni luk nasjeckan na kockice i nekoliko kockica bijelog luka sve dok povrće ne omekša. Juhu začinite solju, biberom i peršinom.

Večera
Za večeru pripremite zelene rezance s plodovima mora. Dakle, dinstajte svježe morske plodove, primjerice školjke, škampe, lignje i pred kraj dodajte mješavinu mediteranskih začina i decilitar crnog vina. Sve zajedno prokuhajte i izmješajte s kuhanim zelenim rezancima. Uz to pojedite salatu od rikule.

Tijekom dana jedite jabuke ili grožđe.

Vezane vijesti

Uloga života: Nicole Kidman igrat će Grace Kelly

Uloga života: Nicole Kidman igrat će Grace Kelly

Australska glumica i oskarovka Nicole Kidman u budućnosti bi svoju bogatu kolekciju nagrada mogla obogatiti još jednom. Naime, ova 44-godišnjakinja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika