02.10.2009. / 12:28

Autor: Martina Čizmić

Šrot uzvraća udarac: Tuži banke za 184 milijuna eura odštete

Na tužbu je odmah reagirao i slovenski ministar gospodarstva Matej Lahovnik koji smatra da je to Šrotova osveta zbog istrage i uhićenja

Boško ŠrotBoško ŠrotBoško Šrot, tajkun koji je prije nekoliko dana završio u pritvoru zbog sumnje na zlouporabu položaja, odlučio se osvetiti svima koji su se posljednjih mjeseci okrenuli protiv njega.

Kako javlja Pop TV, Šrot je podigao tužbu protiv Nove Ljubljanske banke, Banke Celje, Nove Kreditne banke Maribor, Abanke, Gorenjske banke i Probanke, odnosno one banke koje su ga svrgnule s čela Pivovarne Laško i zaplijenile dionice u vlasništvu njegovog Infond Holdinga zbog neplaćanja kredita.

Šrot od banaka zahtjeva povratak sve zaplijenjene imovine u Mercatoru i Pivovarni Laško, odnosno njihovih dionica. Uz to, uvjeren je da su banke, kako bi se naplatile, dionice i imovinu prodale u bescjenje, zbog čega zahtjeva odštetu od 184 milijuna eura.

Na tužbu je odmah reagirao i slovenski ministar gospodarstva Matej Lahovnik koji smatra da je to Šrotova osveta zbog istrage i uhićenja.

S obzirom na to da je Šrot spomenute dionice založio kao jamstvo da će vratiti kredit, a zbog financijskih problema nije bio u stanju, teško da će mu tužba proći na sudu.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
7/6/07

IvanVrhovljan, 02.10.09. 21:21

I kod nas ima takvih slovenskih šroteva. Skaču amo tamo, bore se da do kraja osiromaše i padnu u nirvanu, oslobođeni briga o imovini, sretni u službi zajednice i svojih bližnjih.Jebate, a kad ga ga strefi kakav stres, ne bu se ovak' smijal.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika