06.10.2009. / 08:40

Autor: Hina

Video: Američko zrakoplovstvo uspješno isprobalo lasersko oružje

"Ova prekretnica pokazuje da će sustavi energetski usmjerenog oružja preobraziti prostor bitke i spasiti živote", rekli su u Boeingu

Boeing je testirao lasersko oružjeBoeing je testirao lasersko oružjeAmeričko Ratno zrakoplovstvo objavilo je u ponedjeljak da je prvi put uspješno isprobalo lasersko oružje, na vojnom poligonu u saveznoj državi Novi Meksiko.

Video snimku zrakoplova iz zračne baze Kirtland koji je laserskim oružjem uništio metu na poligonu White Sands objavili su vojni dužnosnici, a izvijestila je u ponedjeljak lokalna TV KRQE, u Albuquerqueu.

Oružje je razvila tvrtka 'Boeing Missile Defense Systems', koja je navela u priopćenju: "Ova prekretnica pokazuje da će sustavi energetski usmjerenog oružja preobraziti prostor bitke i spasiti živote" dajući borcima brzinu svjetlosti i sposobnost ultra-preciznog udara, koji će dramatično smanjiti koletaralne štete.

Vezane vijesti

Godina orbitalnog predatora

Godina orbitalnog predatora

Jeste li znali da jedan space shuttle oko Zemlje u orbiti kruži već punih godinu dana? Na vrhu Lockheed Martinove rakete Atlas V iz baze Ratnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika