06.10.2009. / 15:32

Autor: Boris Bilas

Uhićen ruandski krvnik, organizator pokolja 800.000 Tutsija

Nizeyimana, zapovjednik za vojna i obavještajna pitanja u vrijeme genocida, optužen je za osnivanje i kontrolu militantnih postrojbi koje su ubile tisuće Tutsija

Idelphonse NizeyimanaIdelphonse NizeyimanaOsumnjičeni organizator genocida u Ruandi 1994. uhićen je u Ugandi, objavio je u utorak dužnosnik vlade u Kampali.

Idelphonse Nizeyimana uhićen je u nedjelju i prebačen u Arushu u Tanzaniji, sjedište UN-ovog Međunarodnog suda za Ruandu, rekao je vladin glasnogovornik Fred Opolot.

Paravojne formacije Hutua pobile su oko 800.000 Tutsija i umjerenih Hutua u 100-dnevnom divljačkom pohodu koji je počeo pošto je zrakoplov s tadašnjim predsjednikom države Juvenalom Habyarimanom oboren 6. travnja 1994.

Nizeyimana, zapovjednik za vojna i obavještajna pitanja u vrijeme genocida, optužen je za osnivanje i kontrolu militantnih postrojbi koje su ubile tisuće Tutsija.

Nizeyimanu, jednog od 12-orice bjegunaca pred ICTR-em, također se tereti za postavljanje cestovnih blokada na kojima su masakrirani Tutsiji i zbog toga što je svojim ljudima naredio ubijanje studenata i profesora na sveučilištu.

Vezane vijesti

Novi način testiranja: Kap krvi na testeru veličine kreditne kartice otkriva...

Novi način testiranja: Kap krvi na testeru veličine kreditne kartice otkriva bolesti

Znanstvenici sa Sveučilišta New York Columbia izradili su tester mChip, veličine kreditne kartice, koji na sebi ima čip i može dijagnosticirati do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika