07.10.2009. / 08:30

Autor: Andrea Belin

Nova neobična hit dijeta u Americi: Mršavite uz bol

Pacijentima koji se na ovaj način odlučuju riješiti masnih naslaga, u jezik se ugrađuje metalna pločica veličine poštanske marke koja prilikom svakog unošenja hrane u organizam, izaziva bol

Nova metoda je učinkovita, ali bolna i nezdravaNova metoda je učinkovita, ali bolna i nezdravaOtkako je vitka linija imperativ, sve je više žena koje se odlučuju na bizarne metode mršavljenja. Doduše, jedna od najbizarnijih zasigurno je najnovija metoda skidanja viška kilograma na koju se odlučuje sve veći broj Amerikanki.

Naime, riječ je o tretmanu mršavljenja koji uzrokuje fizičku bol, a prvi ga je proveo dr. Nikolas Chugay, inače direktor klinike za estetsku kirurgiju Chugay.

Pacijentima koji se na ovaj način odlučuju riješiti masnih naslaga, u jezik se ugrađuje metalna pločica veličine poštanske marke koja prilikom svakog unošenja hrane u organizam, izaziva bol.

Tretman se izvodi sve dok pacijent ne dođe do faze da u organizam može unositi samo hranu u tekućem stanju, a to otprilike traje mjesec dana.

Do sada je višak kilograma na ovaj način skidalo desetak pacijenata koji su u tridesetak dana izgubili čak četrnaest kilograma.

Kanadski stručnjak za pretilost Yoni Freedhoff ne može vjerovati da postoje osobe koje za savršenu liniju tijela podnose fizičku bol, a nije mu jasan niti dr. Chugay koji je patentirao ovu metodu.

"Ovo je jedan od primjera zašto nekome ne treba vjerovati samo zato što ima diplomu. To ne govori ništa o njegovoj inteligenciji. Liječnici vjeruju da ne štete ako nekome uzrokuju fizičku nelagodu kako bi na taj način oblikovali nečije dugoročno ponašanje, no to je uistinu depresivno. Kako za pacijenta tako i za liječničku profesiju", komentirao je Freedhoff.

Vezane vijesti

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Mnoge žene koje poznajem trude se biti što mršavije, odnosno, održavati svoju tjelesnu težinu što više u granicama koje su im zadali drugi ili su pak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika