10.10.2009. / 19:26

Autor: Hina

Potpisivanje povijesnog sporazuma Turske i Armenije odgođeno u zadnji čas

Zasad nije točno poznato o kakvim se "poteškoćama" radi, ali sporazum o normalizaciji odnosa Turske i Armenije, kojim je trebalo biti okončano stoljetno neprijateljstvo dviju zemalja, ima žestoke protivnike među nacionalistima na obje strane

Hillary Clinton Hillary Clinton Potpisivanje povijesnog sporazuma Turske i Armenije predviđeno za 17 sati u subotu u Zuerichu "odgođeno" je "u posljednji čas" zbog nekih armenskih primjedba, kazao je glasnogovornik američkog State Departmenta.

U vrijeme predviđeno za ceremoniju potpisivanja na Sveučilištu u Zuerichu u zgradu nisu došla američka i armenska izaslanstva.

Američka državna tajnica Hillary Clinton "vratila se" u hotel, kazao je američki glasnogovornik Ian Kelly, kako bi s armenskim kolegom Eduardom Nalbandijanom pokušala riješiti problem.

Zasad nije točno poznato o kakvim se "poteškoćama" radi, ali sporazum o normalizaciji odnosa Turske i Armenije, kojim je trebalo biti okončano stoljetno neprijateljstvo dviju zemalja, ima žestoke protivnike među nacionalistima na obje strane.

Otomanske vlasti ubile su oko milijun i pol Armenaca tijekom Prvog svjetskog rata što moderna turska država ne želi priznati kao genocid.

Vezane vijesti

Clinton i Lavrov složni oko potrebe suradnje u Siriji

Clinton i Lavrov složni oko potrebe suradnje u Siriji

Američka državna tajnica Hillary Clinton i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u subotu su se složili oko potrebe suradnje kada je riječ o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika