13.10.2009. / 16:05

Autor: Boris Bilas

Pismo dubrovačkih HDZ-ovaca Jadranki Kosor: Šuica ruši ugled naše stranke

"U posljednje vrijeme stanje je došlo do usijanja kako Šuica nije mogla svog brata Frana Luetića promovirati na mjesto direktora Zračne luke Dubrovnik, a trenutno kao svoju zamjenicu vidi njegovu kćer, odnosno svoju nećakinju, Sanju",

Dubravka ŠuicaDubravka ŠuicaPredsjednici HDZ-a Jadranki Kosor i glavnom tajniku te stranke Branku Bačiću upućeno je nepotpisano otvoreno pismo sa zaglavljem dubrovačkog Gradskog odbora HDZ-a u kojem "stari članovi" od njih traže da smjene predsjednicu dubrovačkog HDZ-a i bivšu gradonačelnicu Dubravku Šuicu, javlja Dubrovački vjesnik.

"Vrlo je ružno i vrlo loše za ugled HDZ-a u Dubrovniku da se, unatoč svemu, Dubravka Šuica i dalje u gradskom vijeću Grada Dubrovnika svojim pitanjima putem gradskih vijećnika, koji to moraju raditi po njenom nalogu, obračunava sa svojim dojučerašnjim najbližim suradnicima odnosno pročelnicima gradskih ureda koji su gotovo svi članovi HDZ-a, a i dalje su ostali na pročelničkim funkcijama", stoji među ostalim u pismu u kojem se iznose optužbe na račun aktualne predsjednice gradskog HDZ-a.

U pismu se Šuici spočitava apsolutistički način vladanja, suradnja sa nekada najmoćnijim HDZ-ovcem u Hrvatskoj, Ivićem Pašalićem, prijateljstvo sa Stipom Gabrićem Jambom pa čak i osobna zarada od humanitarnog božićnog domjenka namijenjenog za sigurnu kuću.

Navodi se i prodaja zemljišta na Srđu za golf terene, afera oko obiteljske kuće na Pločama, stana u Lapadu koji je navodno dobila od Ingre, te ljubičaste kuće na Blidinju, ali i skandal oko zemljišta Čempresi na Šipanu te tajnog ugovora oko garaže na Ilijinoj glavici.

"U posljednje vrijeme stanje je došlo do usijanja kako Šuica nije mogla svog brata Frana Luetića promovirati na mjesto direktora Zračne luke Dubrovnik, a trenutno kao svoju zamjenicu vidi njegovu kćer, odnosno svoju nećakinju, Sanju", poručuju Jadranki Kosor i tajniku HDZ-a anonimni "stari članovi" te stranke iz Dubrovnika.

"Kako sam upoznata pismo ima zaglavlje našeg gradskog HDZ-a, no u pitanju je falsifikat koji nije potpisan. Riječ je o djelu nekoga tko je jako zločest jer sve navedeno je čista izmišljotina. U dubrovačkom HDZ-u, unatoč gubitku prošlih izbora na kojima smo kao stranka, treba podsjetiti, pojedinačno dobili rekordan broj glasova, vlada jedinstvo. Uskoro ćemo Danima HDZ-a tribinama, sportskim i drugim događajima proslaviti 20 -tu obljetnicu osnutka stranke u Dubrovniku o čemu ću govoriti u idući ponedjeljak na konferenciji za novinare", komenitarala je iz Strasbourga za Dubrovački vjesnik, bivša gradonačelnica Dubrovnika.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika