23.10.2009. / 07:49

Autor: Boris Bilas

Razdor u HDZ-u: Polančec izgubio podršku premijerke, ali ne i Sanadera

Polančec, navodno, smatra kako ga se želi izbaciti iz Vlade kako bi se ovladalo njegovim resorom, ali i drugim kabinetima. Predvodnik joj je, ustvrdio je Polančec, ministar financija Ivan Šuker, s kojim već duže vodi osobni rat

Ivo Sanader i Jadranka KosorIvo Sanader i Jadranka KosorNakon afere u Podravci, Damir Polančec i dalje je na svojoj funkciji. Iako su se na Markovom trgu u četvrtak pojavile informacija da Polančec misli ponuditi ostavku, ništa od toga.

Međutim, prema pisanju dnevnih novinskih izdanja sinoć je u središnjici HDZ-a bilo poprilično burno. Naime, tamo se sastao vrh stranke, a na sastanku je bio nazočan i bivši premijer Ivo Sanader. Razlog za hitan sastanak bila je aktualna afera u Podravci, napadi na Polančeca kao i posljedica tog slučaja za predsjedničku kandidaturu Andrije Hebranga.

Kao piše Večernji list, odluka o Polančecovoj sudbini nije donesena, a ne zna se ni hoće li on podnijeti ostavku idućeg tjedna. Međutim, ostaje činjenica da su koalicijski partneri HDZ-a, predvođeni Miloradom Pupovcem (SDSS) i ostalim manjincima, zatražili od J. Kosor da sama razriješi taj problem prije rasprave u Saboru.

Pupovac je to potvrdio i u emisiji Otvoreno na HTV-u, gdje je istaknuo kako je ovo prilika da Vlada i premijerka nešto naprave.

"Uskoro ćemo donositi proračun. Hoćemo li ga donositi u ovakvoj situaciji", zapitao se te je dodao kako je uvjeren da će problem ostavke ministra Polančeca biti riješen prije nego što dođe u Sabor.

"Vjerujem da će se naći rješenje. O tome ovisi vjerodostojnost ove vlade. Mjesec prije rasprave o proračunu to mora biti skinuto s dnevnog reda", istaknuo je Pupovac.

Večernji piše i kako je Polančec izgubio i podršku same premijerke Jadranke Kosor koja mu je, prema nekim navodima, rekla kako nema namjeru zaštititi ga, nego da će postupati sukladno onome što se istragom utvrdi.

Doznaje se i da mu je Kosor zamjerila što je za uhićenu Podravkinu vrhušku kazao kako ih poznaje kao poštene i časne ljude. Za Polančeca nedostatak dokaza ne može biti spas. Naprotiv, dio izvora u Vladi tvrdi da on aferu "Spice" ne može preživjeti, ali da se može izvući od bilo kakve kaznene odgovornosti.

S druge strane Jutarnji list piše kako je Polančec, s druge strane, dobio podršku bivšeg premijera Ive Sanadera. On je, prema pisanju tog dnevnika, izrazio nezadovoljstvo time što se napadima na potpredsjednika Vlade Damira Polančeca stvara razdor u stranci.

Podsjetimo, Polančec je već ranije za cijeli ovaj slučaj optužio neke stranačke kolege, a prije svega tu je mislio na ministra financija Ivana Šukera i potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa.

Polančec, navodno, smatra kako ga se želi izbaciti iz Vlade kako bi se ovladalo njegovim resorom, ali i drugim kabinetima. Predvodnik joj je, ustvrdio je Polančec, ministar financija Ivan Šuker, s kojim već duže vodi osobni rat.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 23.10.09. 10:36

sanadera? ko je taj?


registracija
27/7/09

columbo, 23.10.09. 10:52

Dogorjelo izdajniku Sanaderu do noktiju pa dosao spasavati Polaceca. Kao, narod je jos uvjek lud i on i dalje kao moze veslati po svome. Dajte maknite tu olos i ne zagadjujte s njim. Zbog tog covjeka s tisucu lica zgadio mi se HDZ...Nisam bio clan, ali su mi bili najblizi. Sada bilo sto drugo, samo gdje ne smrdi po Sanaderu


registracija
4/1/09

miroljubiv, 23.10.09. 11:20

Što ne usvoji Sanadera i Polančeca ta Kanađanka,nazovi humanitarka,možeš mislit što je Henrry Kissinger humanitaran,a i oni u tom slatkom sotonskom okruženju.dok Sanader i njegova kompanija ne osvane na Županijskom sudu,Hrvatska ostaje banana-republika do daljnjeg.


registracija
4/1/09

miroljubiv, 23.10.09. 11:21

Sanader ima samo jedno lice,a to je izdajničko.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika