28.10.2009. / 14:54

Autor: Andrea Belin

Savjeti vrhunskih frizera: Kako izabrati savršenu boju kose

Da bi vaša kosa bila zdrava i sjajna, osim šampona i regeneratora, posebu pažnju obratite na boju. A to nije toliko jednostavno kako se čini

Za savjet je najbolje pitati frizera kojem vjerujeteZa savjet je najbolje pitati frizera kojem vjerujeteKada su nezadovoljne izgledom, žene najčešće mijenjaju boju kose. Međutim, da bi nakon bojenja, kosa bila sjajna i zdrava, potrebno je obratiti pažnju na nekoliko stvari. Ukoliko kosu bojite prvi put, postupak je znatno drugačiji, a slična je situacija i kod onih koji prikrivaju sijedu kosu. Vrijeme je da napokon saznate kako pravilno odabrati savršenu boju za određeni tip kose!

Polutrajne boje
Ukoliko bojite kosu prvi put, odaberite boju koja nije trajna. Polutrajne boje se ispiru nakon nekoliko pranja tako da ne morate brinuti ako vam se određena nijansa neće sviđati. Prilikom kupnje, nemojte vjerovati slici na pakiranju jer ne znači da će određena nijansa vama pristajati jednako dobro.

Odredite boju prema tipu kože:
a) Topli tip
Ako ste tamnije puti i imate smeđe oči, pripadate, tvrde stručnjaci, toplom tipu kože. Vama odlično pristaju zlatne nijanse boje za kosu, primjerice boja karamele, ali jednako dobro će vam pristajati i sve tople nijanse smeđe (boja čokolade).
b)Hladni tip
Osobe s blijedom puti i svijetlim očima pripadaju hladnom tipu kože. Najbolje će im stajati pepeljasto plava i hladna smeđa nijansa.

Još nekoliko savjeta:
1. Stručnjaci tvrde da većini tipova kože odlično pristaju crvene nijanse boje, međutim crvena je ipak najbolji izbor za osobe s hladnom ili rozom puti.
2. Ako vam je više od trećinu kose sijedo, bojite kosu polutrajnim bojama čija je nijansa svjetlija od vaše prirodne ili ista kao prirodna. Osim toga, polutrajna boja neće vašu kosu oštetiti u istoj mjeri kao trajna boja.
3. Bojenje preko već postojeće boje nije preporučljivo kod kuće. Takvo bojenje ipak prepustite vještim rukama frizera.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika