29.10.2009. / 17:23

Autor: Boris Bilas

Milanović: Arbitražni sporazum predstavlja diplomatski fuš i nemar

"U sporazumu se spominju mnoge stvari koje nisu povoljne za Hrvatsku" rekao je i pri tom istaknuo kako je ogorčen je smiješnom izjavom o neprejudiciranju, koja nema veze sa sporazumom, a oko nje su se posljednja dva mjeseca vodili pregovori

Zoran MilanovićZoran MilanovićPredsjednik najveće oporbene stranke SDP-a, Zoran Milanović na konferenciji za novinare osvrnuo se na Sporazum o arbitraži o kojem ga je sinoć na sastanku informirala premijerka Kosor.

"SDP će prihvatiti sporazum samo ako premijerka u Saboru objasni zašto se nepotrebno izgubilo 6 godina i za to se ispriča hrvatskoj javnosti", rekao je na početku vidljivo uzrujan Milanović.

"Ovaj sporazum predstavlja diplomatski fuš i nemar. Pred nama su dvije jednako loše odluke. Jedna je ponovna blokada, a druga je prihvaćanje neodređenog sporazuma koji otvara pitanja i morske i kopnene granice", nastavio je Milanović i dodao "SDP nije stranka kojom će HDZ manipulirati te se nećemo ponašati neodgovorno kao i oni. Dva su mjeseca intenzivirani pregovori i na razgovore nas se pozvalo tek dan prije no što se sporazum trebao ratificirati. To je neodgovorno i neozbiljno", još je jednom ponovio predsjednik SDP-a.

"U sporazumu se spominju mnoge stvari koje nisu povoljne za Hrvatsku" rekao je i pri tom istaknuo kako je ogorčen smiješnom izjavom o neprejudiciranju, koja nema veze sa sporazumom, a oko nje su se posljednja dva mjeseca vodili pregovori.

Istaknu je kako SDP neće licitirati sudbinom zemlje već traže otvoreni dijalog i priznanje da je HDZ odgovoran za trenutno stanje.

"Jučerašnji sastanak je bio jedan običan igrokaz, na kojem nas je Kosor uvjeravala da je sporazum odličan", rekao je ironično Milanović.

Dodao je kako su sinoć napokon saznali sve o sporazumu te više nema potrebe za daljnjim sastancima, pa tako ni onim koji se trebao održati sutra.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
3/7/09

GLAVNISUDAC, 29.10.09. 17:53

Ma dajte mu recite - JOŠ OŠTRIJE, JOŠ BESKOMPROMISNIJE ! Nedamo Hrvatsku , ustvari nedamo ono kaj je ostalo posle Tuđmana, Šuška, Kutle i Mutle...


registracija
27/8/09

Lujo1, 29.10.09. 19:16

Akademiče Rudolf molim i preklinjem odredi termin i mjesto demonstracija kojima bi narod pokazao ovim izdajnicima da se ne slaže sa izdajom!


registracija
27/7/09

columbo, 29.10.09. 20:55

Zadaca oporbe je uvjek navlas ista - biti protiv makar niti ne znao zasto. Sjetimo se Rive i Sanadera. Pa sporazuma Racan - Drnovsek i niz drugih situacija gdje se trenira kontra...A zapravo kad vidim kako je moja Hrvatska opljackana, rasprodana, visestruko izdana, obespravljena i ponizena, onda mislim cemu sve to sitnicarenje...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika