31.10.2009. / 12:43

Autor: Hina

Afganistan: Clinton smatra da Abdulahov bojkot izbora neće predstavljati problem

"Ovo nije presedan. I u drugim se zemljama znalo dogoditi da je jedan kandidat odlučio ne ići do kraja", smatra Clinton

Hillary ClintonHillary ClintonPotencijalni bojkot drugoga kruga predsjedničkih izbora u Afganistanu Abdulaha Abdulaha ne bi trebao imati veće posljedice na legitimnost izbora, izjavila je u subotu američka državna tajnica Hillary Clinton.

"Ne vjerujem da će to utjecati na legitimnost izbora. To je osobni izbor pojedinca. Ne želim komentirati odluke bilo kojega od kandidata", rekla je Clinton na marginama sastanka u Abu Dabiju s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom.

"Ovo nije presedan. I u drugim se zemljama znalo dogoditi da je jedan kandidat odlučio ne ići do kraja", smatra Clinton. Abdulah Abdulah, koji bi trebao biti protukandidat dosadašnjem predsjedniku Hamidu Karzaiju na predstojećim izborima zaprijetio je da će bojkotirati sudjelovanje u drugome krugu izbora 7. studenoga, ako se do subote navečer ne ispuni niz uvjeta kojima bi se zajamčilo pošteno održavanje izbora.

Vezane vijesti

Otkazani izbori u Afganistanu: Povjerenstvo proglasilo Karzaija pobjednikom

Otkazani izbori u Afganistanu: Povjerenstvo proglasilo Karzaija pobjednikom

Afganistansko neovisno izborno povjerenstvo (IEC) odlučilo je da se drugi krug predsjedničkih izbora predviđen za subotu neće održati, pošto se… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 31.10.09. 13:31

fašitička nasilnička gamad ovi ameri


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika