16.09.2009. / 13:22

Autor: Hina

Na afganistanskim izborima sumnjivo 1,5 milijun glasova

Prema nepotpunim podacima, nakon obrade 95 posto glasačkih mjesta, Karzai uvjerljivo vodi s 54,3 posto glasova proglašenih važećima, dok je Abdulah osvojio 28,1 posto glasova

Afganistanski izbori od početka izazivaju sumnju u ispravnostAfganistanski izbori od početka izazivaju sumnju u ispravnostOko 1,5 milijuna glasova na afganistanskim predsjedničkimizborima održanim 20. kolovoza je sumnjivo, a tri četvrtine tih glasova išlo je u korist predsjednika na odlasku Hamida Karzaija, priopćili su promatrači Europske unije.

"Izračunali smo da je oko 1,5 milijuna glasova sumnjivo, a od tog broja je 1,1 milijun je išlo u korist Karzaiju, dok se njegov suparnik, bivši ministar vanjskih poslova Abdulah Abdulah okoristi s oko 300.000 glasova", objasnila je Dimitra Ioannou, pomoćnica promatračke misije EU-a.

Prema nepotpunim podacima, nakon obrade 95 posto glasačkih mjesta, Karzai uvjerljivo vodi s 54,3 posto glasova proglašenih važećima, dok je Abdulah osvojio 28,1 posto glasova.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika