01.11.2009. / 15:54

Autor: Boris Bilas

Antunović kod Stankovića: Sukob Milanovića i Bandića je sukob dvaju ega

Sukob na relaciji Bandić-Milanović potpredsjednica Sabora, Željka Antunović je rekla da smatra da je to sukob dvaju ega, a da su sukobi krenuli na dvije razine, oko sadržajnih stvari na zagrebačkoj političkoj pozornici i oko Bandićeve kandidature za izbor predsjednika države

Željka AntunovićŽeljka AntunovićU HTV-ovoj emisiji Nedjeljom dva gostovala je članica predsjedništva SDP-a Željka Antunović. Ona se osvrnula na aktualnu političku situaciju u Hrvatskoj i krize koje potresaju hrvatsku javnost.

Antunović je između ostalog rekla kako je SDP donio konačnu odluku o arbitražnom sporazumu sa Slovenijom o kojem će se sutra raspravljati u Hrvatskom saboru.

Iako nije htjela precizirati kakva je odluka donesena, Antunović je rekla kako "može garantirati da SDP neće opstruirati najbolja moguća rješenja za Hrvatsku, pa makar do njih došao i HDZ".

Osobno je rekla kako će se ona zalagati za to da se podrži taj sporazum.

Komentirajući aferu Podravka, Antunović je naglasila da je očekivala Polančecovu ostavku, ali da ne podržava njegov način kojim se želio prikazati "kao žrtva". Ipak, prema njezinim riječima, Polančec je bio vezan uz nekoliko afera koje su u posljednje vrijeme isplivale u javnost. "Podravka je samo točka na i", navela je Antunović.

Kazala je da "svi putevi vode k Sanaderu" te da je nemoguće da Sanader nije znao za sve afere koje se događaju. Ukoliko Sanader nije bio upleten, onda je "tolerirao akcije svojih ljudi". Antunović je na kraju naglasila da je Sanaderova vladavina bila toliko čvrsta da ništa nalik ovim aferama "nije moglo proći bez znanja ili blagoslova Sanadera".

Upitana što misli hoće li se Milan Bandić kandidirati za predsjednika države, Antunović je rekla da je se to pitalo prije 15 dana da to ne bi potpisala, no, dodala je da danas misli kako je to gotova stvar.

Komentirajući činjenicu da su SDP-ovi vijećnici glasovali protiv prijedloga zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o rebalansu proračuna i referendumu o izgradnji stadiona, Antunović je ustvrdila kako Gradska skupština ne može biti mjesto gdje će se rješavati problemi SDP-a.

O sukobu na relaciji Bandić-Milanović Željka Antunović je rekla da smatra kako je to sukob dvaju ega, a da su sukobi krenuli na dvije razine, oko sadržajnih stvari na zagrebačkoj političkoj pozornici i oko Bandićeve kandidature za izbor predsjednika države. Na kraju, Antunović je rekla da je situaciju i nestabilnosti unutar SDP-a oko Bandića trebalo spriječiti.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika