03.11.2009. / 13:25

Autor: Boris Bilas

Matijašević o promjenama u Vladi: Ne daj Bože da Škegro ponovno dođe

Ozren Matijašević smatra da je nedopustivo da pet dana nakon ostavke Damira Polančeca Vlada nema rješenja za čelnog čovjeka u gospodarskom resoru

Borislav Škegro - novi potpredsjednik Vlade?Borislav Škegro - novi potpredsjednik Vlade?Nakon ostavke Damira Polančeca predsjednica Vlade još traži novog ministra, a tu je funkciju na prijedlog stranke ponudila i Borislavu Škegri, tu informaciju danas je prenijelo nekoliko hrvatskih medija, iako iz same Vlade potvrde još uvijek nema.

Kadrovska križaljka u gospodarskim resorima Vlade daleko je od rješenja, što je uostalom potvrdila i sama premijerka Jadranka Kosor odbivši javno komentirati tko će zamijeniti Damira Polančeca u ministarskoj fotelji.

Ipak, u Banskim se dvorima spominje mogućnost da nove članove Vlade Sabor potvrdi na zasjedanju koje počinje 15. studenoga. Posljedica je to činjenice da premijerka da je trenutno teško pronaći čovjeka koji želi preuzeti ministarstvo gospodarstva i probleme u tom resoru, prvenstveno brodogradnju, željezare, opskrbu plinom.

I dok premijerka ima problema u pronalasku novog potpredsjednika i ministra gospodarstva, u sindikatima joj baš to zamjeraju te ju prozivaju zbog nemara prema jednom od najbitinijih resora.

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević smatra nedopustivim da pet dana nakon ostavke Damira Polančeca Vlada nema rješenja za čelnog čovjeka u gospodarskom resoru. Matiješević je za državnu televiziju prokomentirao i mogućnost da na to mjesto sjedne Borislav Škegro.

"Ne daj Bože da Škegro ponovno dođe na tu funkciju jer je svojedobno bio jedan od izravnih sudionika u najvećoj pljački hrvatskog naroda kroz pretvorbu i privatizaciju", rekao je Matijašević.

Inače, sindikati su danas i službeno odgodili veliki prosvjed u Zagrebu 14. studenoga dok se ne vidi koje će se promjene Zakona o radu usvojiti u Saboru. One su ovaj tjedan trebale biti na dnevnom redu Sabora, ali je to odgođeno.

Vezane vijesti

Vlada brodogradilišta prodaje Škegri?

Vlada brodogradilišta prodaje Škegri?

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, Radimir Čačić i njegov kolega ministar financija Slavko Linić postigli su dogovor s tvrtkom… Više

Komentari

registracija
1/11/09

Pobro, 03.11.09. 14:02

Jope cemo gledati kako Skegro drpise pice,sam to treba da zabiljeze kamere.!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika