03.11.2009. / 14:57

Autor: Andrea Belin

13 najvećih beauty grešaka koje si nikada ne smijete dopustiti

Izrazito tanke obrve, ogromna silikonska usta i oštećena kosa samo su neke od pogrešaka koje si ne smijte priuštiti. U protivnom ćete ostaviti dojam neuredne i zapuštene osobe koja ne vodi računa o svom izgledu

1. Svijetla kosa, tamne obrve
Ne pretjerujte sa šminkomNe pretjerujte sa šminkomUkoliko želite imati svjetliju boju kosu, a obrve su vam prirodno tamne, ne preostaje vam ništa drugo nego da obojite i obrve. U protivnom ćete izgledati starije, a sigurni smo da to ne želite. Osim toga, ostavljate dojam osobe koja ne brine o svom izgledu.

2. Tamno lice i blijedo tijelo
Stavljate li na lice tamniji puder, nikada nemojte zaboraviti nanijeti ga na vrat i dekolte. Glava i tijeklo su jedna cjelina i nikada ih nemojte odvajati.

3. Svjetliji korektor
Svjetlijim korektorom nećete sakriti prištiće, a i podočnjaci će vam doći do izražaja više nego inače. Uvijek koristite korektor u boji vaše kože ili za nijansu tamniji.

4. Predugački nokti
Dugački nokti otkrivaju osobu bez stila, naročito ako nisu njegovani. Ni kada ih premažete lakom, nećete izgledati privlačno. Nokte nikada nemojte niti grickati jer ni oni nisu osobito privlačni, naročito muškom oku.

5. Ogromna silikonska usta
Sve je više žena s ogromnim silikonskim ustima, međutim rijetke su one koje izgledaju privlačno. Žene sa silikonskim ustima su jako slične, a imperativ dobrog stila je individualnost.

6. Pretanke obrve
Doduše, obrve ne smijete previše zapustiti, ali ih istovremeno ne smijte previše stanjiti. Žena s tankim obrvama izgleda najmanje deset godina starije.

7. Oštećena kosa
Kako bi žena bila privlačna, njezina kosa ne smije biti suha, oštećena i blajhana. Totalni out je blajhana kosa i previše iskvarcan ten.

8. Previše kvarcanja
Od previše solarija, ten gubi svježinu i sjaj a takva koža izgleda katastrofalnije od one s pretjeranom šminkom. Želite li izbjeći neprirodnu maslinasto sivu nijansu kože, solarij koristite u umjerenim količinama.

9. Izrast veći od nekoliko centimetara
Kada se odlučite da ćete bojati kosu, činite to redovito. Izrast na glavi ostavlja dojam neuredne osobe kojoj je izgled posljednja stvar na svijetu o kojoj razmišlja. Dakle, želite li dobro izgledati, bojite kosu u nijansi vaše prirodne kose.

10. Previše maskare
S previše maskare dovesti ćete oči u prvi plan, ali na potpuno krivi način. Sljepljene trepavice prepune grudica izbjegavajte u širokom krugu.

11. Izbrisan ruž
Ako na usne stavljate tamni ruž, redovito ga popravljajte. Valja napomenuti da nije osobito pristojno ruž popravljati na javnom mjestu. Ovakve stvari se rade u toaletu.

12. Miris tijela
Miris znoja i primjerice dima cigarete na odjeći, ne smijete si dozvoliti na javnom mjestu, naročito ako imate dogovoren važan sastanak. Prije izlaska iz kuće se obavezno istuširajte i nanesite dezodorans.

13. Nedepilirane nausnice
Trakice za depilaciju zaista nisu skupe pa si nemojte dozvoliti da vaše nausnice izgledaju neuredno. Još neprivlačnije će izgledati ako na takve nanesete poveći sloj pudera.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika