10.11.2009. / 12:04

Autor: Hina

Ugljikohidratima protiv depresije i ljutnje

Smanjena agresivnost, ljutnja, depresija i zbunjenost zabilježena je kod onih ispitanika koji svakodnevno konzumiraju namirnice bogate ugljikohidratima

Hranom pobijedite depresijuHranom pobijedite depresijuNemasna prehrana bogata ugljikohidratima pomaže u gubitku težine, te ljude čini sretnijima od onih koji se hrane s manje ugljikohidrata, ali s više mesa i mliječnih proizvoda, objavljeno je u utorak u studiji australskih znanstvenika.

U istraživanju je sudjelovalo 106 pretilih ljudi, između 24 i 64 godine, koji su godinu dana bili podvrgnuti dvama dijetnim načinima prehrane: prvim bez masnoća, ali bogatim ugljikohidratima, s kruhom, tjesteninom i rižom, i drugim s malo ugljikohidrata i više mesa i mliječnih proizvoda.

Ustanovljeno je da su ispitanici prosječno izgubili 13,7 kilograma svaki, ali bez značajnije razlike između skupina.

Međutim, kod onih s prehranom bogatom ugljikohidratima zabilježeno je značajno manje ljutnje, agresivnosti, depresije i zbunjenosti, objavljeno je u časopisu "Archives of Internal Medicine".

Vezane vijesti

Kad "lajkovi" postanu razlog nezadovoljstva

Kad "lajkovi" postanu razlog nezadovoljstva

Nerijetko se danas riječi “ako nisi na Fejsu kao da ne postojiš” vrlo doslovno shvaćaju jer trenutno oko 850 milijuna ljudi diljem svijeta ima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika