13.11.2009. / 15:24

Autor: Andrea Belin

Formula vječne mladosti: Kozmetički tretmani koji zaustavljaju starenje

Ukoliko više ne postoji niti jedan preparat za pomlađivanje koji niste isprobali, a bore na licu su još uvijek prisutne, vrijeme je da se podvrgnete vještim rukama stručnjaka. Vaš financijski budžet će se znatno smanjiti, ali budite uvjereni da vam neće biti žao kada se nakon toga prvi put pogledate u ogledalo

Nemojte otkrivati godineNemojte otkrivati godineŽenama koje ne žele da na njihovom licu piše koliko imaju godina, na raspolaganju je mnoštvo tretmana za pomlađivanje u kozmetičkim salonima. Međutim, kako bi bili sigurni da nećete uzalud baciti novac, ne bi bilo loše da se prethodno informirate kakva njega lica, odnosno tijela bi vam najbolje odgovarala! U sljedećih nekoliko redaka saznajte neke osnove o najnovijim metodama za pomlađivanje!

Lice

Kavijar
Doduše, to su uistinu luksuzni tretmani, ali su veoma efikasni. Naime, kavijar je poznat kao sredstvo za prirodni lifting kože lica, a savršeno odgovara svakom tipu kože. Ova metoda pomlađivanja poboljšava elastičnost kože, istovremeno ju učvršćuje, a zatim opušta. Kako bi se postigao što bolji učinak, stručnjaci preporučaju najmanje četiri tretmana u otprilike mjesec dana.

Voćne kiseline
Voće kiseline eliminiraju mrtve stanice s površine kože, a djeluju i na njezine dublje slojeve. Nakon ovog tretmana koža postaje savršeno glatka i čista. Bore i ožiljci su naočigled ublaženi, koža je sjajnija, mekša i savršeno tonizirana.

Alge
Alge blagotvorno djeluju na kožu jer ju hrane mineralnim tvarima koje potječu iz mora, osobito jodom, magnezijem i fosforom, aminokiselinama i polisaharidima. Ti sastojci hidratiziraju kožu zahvaljujući velikom kapacitetu vezivanja vode. Dakle, tretman algama također je jedan od načina pomlađivanja kože jer već nakon prvog tretmana ona postaje svježija i ljepša.

Vrat i dekolte

Frakcijski laser
Jeste li znali da su vrat i grudi najkritičniji dijelovi tijela otkrivaju vaše godine. Koža dekoltea je jako osjetljiva pa se agresivni tretmani ne preporučaju za to područje. Najbolja metoda je frakcijski laser koji već s jednim tretmanom daje vidne rezultate. Na ovaj način uklanjaju se pigmentacije i manje bore, a koža postaje čvršća, elastičnija i napetija.

AFT tretman
Pigment na području dekoltea uništava se optičkom energijom. Cilj je da pigment i crvenilo kože, kojeg čine krvne žile, najprije potamne i da se kroz nekoliko dana nestanu. Nakon toga koža je kvalitetnija i ljepše izgleda. Da bi rezultati bili vidljivi i učinkoviti potrebna su otprilike tri tretmana.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika