14.11.2009. / 18:25

Autor: Hina

Tadić papi Benediktu zahvalio što nisu priznali Kosovo

Tadić je rekao da Papa ima otvoren poziv da posjeti Srbiju

Boris TadićBoris TadićSrbija je u Vatikanu dobila potporu za svoj eurointegracijski put te za integritet i suverenitet na Kosovu, izjavio je srbijanski predsjednik Boris Tadić nakon što ga je u subotu primio papa Benedikt XVI., prenose beogradski elektronički mediji.

Tadić je srbijanskim novinarima rekao da je Papi zahvalio na principijelnom stajalištu oko pitanja Kosova te da mu je ukazao na značaj Kosova kao izvorišta srpske kulture i državnosti.

Sveta Stolica još nije priznala neovisnost Kosova.

Tadić je rekao da Papa ima otvoren poziv da posjeti Srbiju i da se s njim suglasio kako bi idealno vrijeme za ostvarenje posjeta bilo međunarodno obilježavanje 1700. godišnjice Milanskog edikta 2013. godine.

Milanskim ediktom 313. godine car Konstantin uveo je ravnopravnost svih vjera i zaustavio progon kršćana u Rimskom carstvu.

Susretom s Papom srbijanski je predsjednik završio trodnevni boravak u Italiji i Vatikanu tijekom kojega je potpisan dokument o strateškom partnerstvu službenog Rima i Beograda.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 15.11.09. 09:48

pa vrime je vise da se braca pomire...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika