15.11.2009. / 16:03

Autor: Totalsport

SK, slalom Levi: Kostelić drugim mjestom preuzeo vrh

Ivica Kostelić sjajno je otvorio slalomski dio Svjetskog kupa u novoj sezoni. Najbolji hrvatski skijaš osvojio je drugo mjesto u finskom Leviju, zaostavši samo za Austrijancem Reinfriedom Herbstom

Ivica KostelićIvica KostelićIvica Kostelić sjajno je otvorio slalomski dio Svjetskog kupa u novoj sezoni. Najbolji hrvatski skijaš osvojio je drugo mjesto u finskom Leviju, zaostavši samo za Austrijancem Reinfriedom Herbstom.

Kostelić je nakon prve vožnje zauzimao šesto mjesto, ali je odlično odrađenim “drugim poluvremenom” 29. put u karijeri skočio na pobjedničko postolje Svjetskog kupa. Ujedno je nakon dvije utrke na prvom mjestu u ukupnom poretku (102 boda), zahvaljujući drugom mjestu iz Levija i 12. iz uvodnog veleslaloma u Söldenu.

Ivica je sa starta u drugoj vožnji krenuo sa 75 stotinki prednosti pred dotad vodećim Larsom Eltonom Myhreom i Benjaminom Raichom. Do prolaznog je vremena povećao prednost za još pet stotinki da bi nakon sitnije pogreške u cilj ušao s velikih 70 stotinki boljim vremenom od vodećeg dvojca.

U nastavku ga je uspio stići tek Austrijanac Herbst koji je na prolazu imao vrijeme identično Ivičinom, ali je u drugoj polovici staze odradio sjajan posao i ostvario 28 stotinki bolji rezultat. Do kraja ga, baš kao i Kostelića, više nitko nije uspio prestići.

Trojica najbolje plasiranih iz prve vožnje (Francuzi Jean-Baptiste Grange i Julien Lizeroux te Šveđanin Andre Myhrer) napravili su velike pogreške i pokvarili plasman. Jedino je Grange uspio uhvatiti postolje, dok je vodeći iz prvog laufa Myhrer završio tek na 11. mjestu.

Dodajmo da je Herbst u Leviju došao do šeste pobjede u karijeri i jubilarnog desetog postolja u Svjetskom kupu.

Ostala dvojica hrvatskih predstavnika nisu se uspjela plasirati u drugu vožnju. Natko Zrnčić-Dim je zauzeo 38. mjesto, dok Dalibor Šamšal nije uspio završiti prvu vožnju.

Svjetski kup, slalom (m) u Leviju, konačni poredak:

1. R. Herbst (Aut) 1:49.79

2. I. Kostelić (Hrv) +0.28

3. J.B. Grange (Fra) +0.53

4. M. Hargin (Šve) +0.55

5. J. Lizeroux (Fra) +0.91

6. B. Raich (Aut) +0.98

L.E. Myhre (Nor) +0.98

8. G. Rocca (Ita) +1.06

9. M. Pranger (Aut) +1.19

10. M. Gini (Švi) +1.31

...

Ukupni redoslijed:

1. I. Kostelić (Hrv) 102 boda

2. R. Herbst (Aut) 100

D. Cuche (Švi) 100

4. J.B. Grange (Fra) 96

5. T. Ligety (SAD) 93

...

Vezane vijesti

Finska: Napadač s krova ubio jednu i ranio osam osoba

Finska: Napadač s krova ubio jednu i ranio osam osoba

Naoružani napadač otvorio je vatru s krova zgrade u središtu finskog grada Hyvinkaae u subotu rano ujutro i pritom ubio jednu osamnaestogodišnjakinju… Više

Komentari

registracija
22/12/08

FotoFreek, 15.11.09. 20:30

bravo ivek!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika