17.11.2009. / 08:14

Autor: Hina

SAD čestita vladi Kosova na uspješnim prvim izborima

Nedjeljni lokalni izbori predstavljaju "značajan putokaz" za Kosovo u izgradnji multietničkog, demokratskog društva za sve njegove građane, ističe američko Državno tajništvo

Sjedinjene Države u ponedjeljak su odale priznanje vladi i građanima Kosova na uspješnoj provedbi prvih izbora nakon stjecanja neovisnosti.

"Čestitamno građanima svih kosovskih etničkih zajednica, uključujući i nove kosovske općine sa srpskom većinom, na značajnom sudjelovanju na lokalnim izborima", navodi se u priopćenju State Departmenta.

Nedjeljni lokalni izbori predstavljaju "značajan putokaz" za Kosovo u izgradnji multietničkog, demokratskog društva za sve njegove građane, ističe američko Državno tajništvo.

Na lokalnim izborima u 36 kosovskih općina najviše je glasova, prema preliminarnim službenim rezultatima, osvojila vladajuća Demokratska partija Kosova premijera Hashima Thacija, objavilo je u ponedjeljak izborno povjerenstvo.

Samostalna liberalna stranka, koju čine kosovski Srbi pobijedila je u dvije novoosnovane općine sa srpskom većinom, Klokotu i Gračanici, dok je jedan neovisni kandidat iz redova srpske zajednice pobjednik u novoj općini Ranilug.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika