17.11.2009. / 14:01

Autor: Boris Bilas

SSSH protiv Hloverke: Smjena Ane Jelinić ishitren, nervozan i paničan postupak

"Ana Jelinić gledateljstvu javne Hrvatske televizije potvrdila se kao kvalitetna novinarka s vlastitim profesionalnim stavom, pridonoseći što objektivnijem informiranju javnosti o temama koje su za mnoge u nas još tabu"

Predsjednica SSSH Ana KneževićPredsjednica SSSH Ana KneževićSavez samostalnih sindikata Hrvatske traži povratak Ane Jelinić, urednice i voditeljice emisije Dossier.hr, "čija je smjena ishitreni, nervozan i paničan postupak glavne urednice Informativnog programa HTV-a Hloverke Novak Srzić", kaže se u priopćenju iz te sindikalne središnjice u kojem se dodaje kako je na javnoj televiziji u novije vrijeme previše slučajeva sankcioniranja novinara čija profesionalnost nije po ukusu i mjeri njihovih nadređenih urednika.

"Progovoriti na javnoj televiziji o temi "Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije" nije "teški uređivački promašaj", nego dobar odabir teme o čijoj zbilji u hrvatskome društvu svakodnevno čitamo na stranicama tiska, a nerijetko hrvatske političke moćnike na to se upozorava i iz Europske Unije", kažu iz sindikata iz kojeg smatraju kako zastrašivanje i mobbing ne smiju biti jači od kritičke riječi novinara o kriminalnim, nerijetko i nesankcioniranim pojavama.

"Ana Jelinić gledateljstvu javne Hrvatske televizije potvrdila se kao kvalitetna novinarka s vlastitim profesionalnim stavom, pridonoseći što objektivnijem informiranju javnosti o temama koje su za mnoge u nas još tabu. SSSH se zalaže za razobličavanje svih onih na HRT-u koji zatiru, čak i kažnjavaju, takav profesionalni pristup", stoji u pripćenju na čijem završetku stoji kako će SSSH, ako se ne povuče urednička smjena Ane Jelinić, poduprijeti sudionika prijeporne emisije Darka Petričića u nakani za internacionalizacijom slučaja.

Vezane vijesti

Hloverka ponovno 'uvodi reda' među neistomišljenicima

Hloverka ponovno 'uvodi reda' među neistomišljenicima

Na HRT-u ponovno iskri na relaciji Hloverka Novak Srzić - novinari. Naime, kako piše tportal, Hloverka Novak Srzić upala je u redakciju emisije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika