20.11.2009. / 12:46

Autor: Dean Sinovčić

Forbes: Will Ferrell je najneisplativiji glumac u Hollywoodu

Magazin Forbes objavio je listu najneisplativijih glumaca u Hollywoodu a na vrhu se nalaze Will Ferrell, Ewan McGregor i Billy Bob Thornton

Will Ferrell bio je uspješan komičar ali posljednjih godina snima neuspješne filmoveWill Ferrell bio je uspješan komičar ali posljednjih godina snima neuspješne filmoveMagazin Forbes objavio je listu 10 najpreplaćenijih glumaca u Hollywoodu i na njoj se na prvom mjestu nalazi komičar Will Ferrell. Lista je sastavljana tako da je u konkurenciju ušlo 100 najbolje plaćenih glumaca koji su u proteklih pet godina snimili barem tri filma. Računica je bila jednostavna, gledalo se koliko je koji film, ne samo u kinima već i na DVD-u, zaradio u odnosu na honorar koji je glumcima isplaćen.

Pad nakon uspjeha

Nakon što je započeo karijeru u humorističnom showu «Saturday Night Live», Will Ferrell doživio je uspjehe s komedijama «Elf» i «Talladega Nights», ali je posljednjih godina postao najneisplativiji glumac.

Propali 'Land of the Lost'

Ovog ljeta je njegov film «Land of the Lost» propao, stajao je 100 milijuna dolara a zaradio samo 65 milijuna dok je prošlogodišnji film «Semi-Pro» zaradio samo 44 milijuna dolara. Drugi na listi je Ewan McGregor koji ne prima ogroman novac u Hollywoodu, ali nakon uloge Obija-Wan Kenobija u novoj trilogiji «Ratova zvijezda» nije se proslavio ulogama u uspješnim filmovima.

Neuspješna stara garda

Na trećem je mjestu Billy Bob Thornton koji također nije osobito plaćen u Hollywoodu, ali film «Mr. Woodcock» zaradio je prije dvije godine samo 34 milijuna dolara a «The Astronaut Farmer» iste je godine zaradio još manje, 11 milijuna dolara.

Četvrti je Eddie Murphy, nekadašnja velika zvijezda, čiji je prošlogodišnji film «Meet Dave» zaradio samo 50 milijuna dolara a ovogodišnji «Imagine That» samo 18 milijuna. Murphy bi vjerojatno bio na vrhu ove liste da film «Norbit» nije zaradio 160 milijuna dolara.

Evo i cjelokupne liste:
1. Will Ferrell
2. Ewan McGregor
3. Billy Bob Thornton
4. Eddie Murphy
5. Ice Cube
6. Tom Cruise
7. Drew Barrymore
8. Leonardo DiCaprio
9. Samuel L. Jackson
10. Jim Carrey

Vezane vijesti

Hrvatska u EU - Katastrofa koja prijeti svijetu

Hrvatska u EU - Katastrofa koja prijeti svijetu

Ugledni američki časopis Forbes objavio je kolumnu Richarda Levicka o ulasku Hrvatske u Europsku uniju.Levick se osvrnuo na završetak hrvatskih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika