24.11.2009. / 18:29

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Kuvajt daje 30 milijuna eura za gradnju koridora Vc

Zajam je osiguran preko kuvajtskog fonda za arapski gospodarski razvoj i odnosi se na gradnju dionice od Kaknja prema Zenici duge dva i pol kilometra

Koridor Vc trebao bi povezati srednju i jugoistočnu EuropuKoridor Vc trebao bi povezati srednju i jugoistočnu EuropuPotpisivanjem sporazuma o financiranju gradnje autoceste na koridoru Vc kroz Bosnu i Hercegovinu, Kuvajt je i službeno potvrdio svoju namjeru o ulaganju u BiH.

Prema priopćenju koje je objavljeno nakon potpisivanja, kuvajtska vlada za autocestu je namijenila zajam od 30 milijuna eura. Sporazum su potpisali ministar financija BiH Dragan Vrankić i kuvajtski ministar vanjskih poslova šeik Mohamad Sabah Al-Salem Al-Sabah.

Zajam je osiguran preko kuvajtskog fonda za arapski gospodarski razvoj i odnosi se na gradnju dionice od Kaknja prema Zenici duge dva i pol kilometra. Ta je dionica izdvojena kao prioritetna na temelju studije izvedivosti o autocesti na koridoru Vc kroz BiH.

Rok otplate zajma je 25 godina, s počekom od pet godina, uz kamate od dva posto.

Vezane vijesti

Hoće li dobiti predviđenu tranšu zajma?

Hoće li dobiti predviđenu tranšu zajma?

Grčka, koja pokušava sastaviti vladu nakon nedjeljnih izbora, nagađa u srijedu je li Europska unija spremna isplatiti joj predviđenu tranšu zajma… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika