26.11.2009. / 12:06

Autor: Sandra Županić

Svi kontra gradonačelnika: SDP i oporba protiv Bandićeva soliranja u Holdingu

Na današnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine svi klubovi zastupnika složili su se da neće postavljati pitanja gradonačelniku jer je 'Bandić zbog svojih osobnih ambicija zaboravio Zagreb'

Milan BandićMilan BandićNa današnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine gradski zastupnici nisu željeli postavljati pitanja gradonačelniku Milanu Bandiću, pa nije održan ni aktualni sat. Kako se moglo čuti od nekih zastupnika, svi klubovi zastupnika složili su se da neće postavljati pitanja jer je Bandić zbog svojih osobnih ambicija zaboravio Zagreb.

Borba za članove skupštine Holdinga

Žestoka rasprava nastavila se o Skupštini Zagrebačkog holdinga. Na prošloj je sjednici Skupštine ovo tijelo izglasalo da se, uz gradonačelnika, u Skupštinu Holdinga imenuje još deset članova. Na ovu je odluku Milan Bandić reagirao pismom i tražio da se iz gradskog statuta uklone članci kojima se dopušta takva odluka Gradske skupštine. Zastupnici su se, naročito predsjednik gradske Skupštine esdepeovac Boris Šprem, pobunili protiv takvog Bandićeva zahtjeva jer smatraju da je gradonačelnik nakon izbora prihvatio statut, prema kojem se redovito donose imenovanja u gradska trgovačka društva.

Suglasje vlasti i opozicije

"Divno je da nakon 19 godina djelovanja u ovoj Skupštini vlada suglasje vlasti i opozicije. To sam jedini ja u Hrvatskoj uspio napraviti i to je povijesna činjenica. Sjedim u prvoj klupi kao ćuk i slušam sve što mi se sviđa i ne sviđa, jer ovo je demokracija. Istina je sljedeća - moje kolege iz stranke izradili su promjene skupštine Holdinga mimo mene, a u tome ih je podržao predsjednik uprave Holdinga te na kraju i oporba. Ja sam kao gradonačelnik doveden pred gotov čin. Ovdje se više radi o političkim igrama nego o brizi za Zagreb. Morao sam ovo reći jer građani imaju pravo znati što se iza brda valja", napadao je Bandić cijelo vrijeme, nazivajući SDP svojom strankom.

Da Bandić gotovo više nema potporu u Gradskoj skupštini dokazuje i to da su gradski zastupnici njegovu odluku odbili sa samo jednim glasom za gradonačelnikov prijedlog. Ipak, ovu će odluku Skupštine morati potvrditi državne institucije.

Sjednica Skupštine je nastavljena žustrom raspravom o prijedlogu gradskog proračuna za 2010. godinu koji bi trebao iznositi 7,5 milijardi kuna.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika