04.12.2009. / 16:55

Autor: Totalsport

Uoči ždrijebanja za SP 2010.: Novinar uhićen nakon lažne bombaške prijetnje

Jedan strani novinar, čiji identitet i nacionalnost zasad nisu poznati, uhićen je i zadržan i pritvoru nakon bombaške prijetnje, koja se kasnije pokazala lažnom, u International Convention Centru u Cape Townu

Stadion Cape Town na kojem će se održati ždrijeb za SP 2010.Stadion Cape Town na kojem će se održati ždrijeb za SP 2010.Jedan strani novinar, čiji identitet i nacionalnost zasad nisu poznati, uhićen je i zadržan i pritvoru nakon bombaške prijetnje, koja se kasnije pokazala lažnom, u International Convention Centru u Cape Townu.

Vishnu Naidoo, glasnogovornik lokalne policije, objasnio je da spomenuti novinar zadržan na ispitivanju:

- Strani novinar verbalno je zaprijetio da ima bombu u torbi. Tada je bacio torbu na pod i pokušao je pobjeći, ali je uhićen od strane naših policajaca i trenutno je priveden u policijskoj postaji. Naši pirotehničari pregledali su područje i uvjerili se da je sve sigurno.

To nije bio jedini incident u Cape Townu koji se dogodio na dan održavanja ždrijeba skupina za Svjetsko prvenstvo 2010. godine (u 18h).

Naime, rano ujutro u 7.45h i 8.00h prijavljene su dvije bombaške prijetnje putem telefona u tamošnjoj zračnoj luci. Obje su se srećom pokazale lažnima. Uhićen je odgovorni počinitelj i tog ispada.

Mjere osiguranja u Cape Townu tijekom dana su dodatno pojačane budući će ždrijebu, koji će voditi poznata južnoafrička glumica Charlize Theron, prisustvovati brojni uglednici, među kojima i južnoafrički predsjednik Jacob Zuma.

Vezane vijesti

Deaktivirana bomba od 250 kg u Sjevernoj Irskoj

Deaktivirana bomba od 250 kg u Sjevernoj Irskoj

Deaktivirana je bomba teška 250 kg pronađena u ostavljenom kombiju na jugoistoku Sjeverne Irske, objavila je u subotu policija koja je pronašla i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika