09.12.2009. / 23:02

Autor: Ana Smrečki

Kandidati u petoj brzini: Hebrang i Primorac stižu Bandića i Vidoševića

Tri posljednja istraživanja pokazuju da se za drugi krug tijesno bore četiri kandidata. Gotovo neočekivano, Bandića i Vidoševića pretječu HDZ-ov Andrija Hebrang i njegov dojučerašnji stranački kolega, danas nezavisni predsjednički kandidat Dragan Primorac

Predsjednički kandidatiPredsjednički kandidatiSamo nas tri tjedna dijele od predsjedničkih izbora. Sve je izvjesnije da će o novom predsjedniku odlučivati drugi izborni krug. Ključnu ulogu, pritom bi mogli imati birači iz dijaspore. Dosadašnja istraživanja najviše šanse davala su nezavisnim kandidatima Milanu Bandiću ili Nadanu Vidoševiću, no čini se kako tijek ovih izbora postaje sve neizvjesniji.

Naime, kako piše Jutarnji list, čak tri posljednja istraživanja pokazuju da se za drugi krug tijesno bore četiri kandidata. Gotovo neočekivano, Bandića i Vidoševića pretječu HDZ-ov Andrija Hebrang i njegov dojučerašnji stranački kolega, danas nezavisni predsjednički kandidat Dragan Primorac.

Josipović favorit, no pitanje je s kim će u drugi krug

Na čvrstim pozicijama od samog starta predsjedničke utrke stoji SDP-ov kandidat Ivo Josipović, no on najvjerojatnije, ako se obistini scenarij iza anketa, do zadnjeg trenutka neće znati s kime će se sučeliti 10. siječnja u drugom krugu. Josipović je kao glavni favorit, povećao svoju prednost u odnosu na konkurenciju.

Prema istraživanju agencije Puls, provedene za SDP, Josipović ima podršku 30 posto birača. Istodobno, anketa agencije Promocije plus koja je rađena za HDZ, Josipović ima identičan rezultat. Ista agencija provela je istraživanje i za nezavisnog Dragana Primorca, a prema kojoj je Josipović ponovno favorit.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 10.12.09. 03:41

a ovaj agnostik nije ni krenija u kampanju i vec je u drugom krugu tu nesto smrdi da zemlja od 92%katolika bira agnostika sranje od drzave .....i od novina koje su sve ljevicarske


registracija
2/12/09

gromco, 10.12.09. 08:48

oni ubacili u petu, a odbjegli izdajica i kriminalac Smradaner je sjebo getribu i ostavio auto u nedodjiji,,...
samo velim da bi ga trebalo locirati, uhititi, procesuirati...
:((((


registracija
16/6/09

Trenk, 10.12.09. 09:24

Dali je ovo zemlja od 92% Rimokatolika ili
92 % mimokatolika.
Pitam se ?


registracija
9/12/09

niky84, 10.12.09. 15:13

Ovo je očito zemlja u kojoj se svašta može dogoditi, pa i od hrpe predsedničkih kandidata koji nemaju ama baš nikakve šanse, niti sposobnosti biti prvi čovjek lijepe naše, te nas ovakve odvesti u sigurniju budućnost i bolje sutra.
Svim ovim anketama i sl. istraživanjima nimalo ne vjerujem, jer po meni jednostavno ne daju pravu sliku i mišljenje naroda. Možda griješim...ali trebaju nam ljudi koji znaju šta rade i kako doći do cilja.
U ovom trenutku i od svih kandidata, kao jedinog mogućeg nasljednika Mesića vidim Nadana Vidoševića, koji je pokazao sposobnost, čvrstu volju i snagu da napravi promjene koje su nam prijeko potrebne.


registracija
9/12/09

latica, 10.12.09. 19:07

Od predsjedničkih kandidata smatram da je Vidošević najbolji izbor. On je jedan najsposobnijih kandidata, razumije se u gospodarstvo što svakako treba biti karakteristika predsjedničkog kandidata, i ima viziju Hrvatske u budućnosti.


registracija
9/12/09

mirony, 10.12.09. 20:45

Očito je da neki kandidati imaju svoju vojsku plačenika da ih hvale po forumima. Neznam kako drukčije objasniti da razuman čovjek može navijati za likove koji su živjeli po rupicama od par kvadrata i za vrijeme rata i porača stekli vile i brodove??


registracija
11/12/09

excalibur, 11.12.09. 12:34

Bandi(tića) nemre nitko stići. Pa on ore po 16 sati na dan. Opće se odmara. Kad ga buju stigli?.... nigdar!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika