17.12.2009. / 21:53

Autor: Ivica Medo

Kruno Jurčić: Nemoguće je što smo sve promašili i nisam očekivao pobjedu Ajaxa

Nakon poraza od Timisoare u posljednjem kolu Europske lige, trener Dinama Kruno Jurčić otkrio je kako se nije nadao pobijedi Ajaxa nad Anderlechtom i prolasku Dinama u drugi krug

Zoran Mamić i Kruno Jurčić (Foto: Igor Šoban)Zoran Mamić i Kruno Jurčić (Foto: Igor Šoban)

Trener Dinama Kruno Jurčić nije izgledao posebno razočarano nakon poraza (2:1) od Timisoare u posljednjem kolu Europske lige. No, izgled možda vara...

"Naravno da nisam sretan, željili smo pobijediti, ali nisam se nadao nekom pozitivnom raspletom na drugoj strani. Htio sam na početku da pritiskom iznenadimo protivnika, imali smo šansi, no ponovio se naš stari problem: iz puno šansi ne znamo postići pogodak. To može proći u 1. HNL, ali ne u Europi. Ponovit ću, razočaran sam samo što nismo pobijedili, a u sve ostalo nisam polagao neku nadu", objasnio je Jurčić.

Jeste li na poluvremenu znali rezultat iz Amsterdama?

"Nismo."

U čemu je problem na Maksimiru. Izgubili ste sve tri utakmice i dali ste samo jedan pogodak, dok ste u gostima dvaput pobijedili?

"Imali smo bolju podršku navijača kad smo igrali u gostima. Sve tri utakmice koje smo izgubili na Maksimiru imali smo velik broj šansi, no doista je nemoguće da iz toliko prilika nismo postigli gol. To je doista nemoguće."

Zbog čega niste očekivali da će Ajax pobijediti Anderlecht?

"Ajaxu nisu trebali bodovi... Ne bih previše pričao o tome jer bih onda otišao u neke druge stvari. Mi smo imali jedan neprimjereni tretman u Europskoj ligi i nisam očekivao da će se to promijeniti u posljednjem kolu."

Je li vraćanje tri boda bilo Uefino poigravanje s Dinamom?

"Ne bih to sad analizirao. Mi nismo klub kojeg u daljnjem natjecanju očekuju s nekom velikom željom."

Dinamo je opet primio "jeftine golove".

"Najavljivao sam da želimo pobijediti, ušli smo u utakmicu s dosta rizika i naravno da u takvoj igri možete primiti pogodak. Drugi pogodak je pao nakon nesretnih okolnosti, lopta se odbijala od igrača, pa je opet došla do njih... Ali ja sam pristalica one teze da sreću treba isprovocirati."

Utakmicu je gledalo puno menadžera. Hoće li biti novih transfera?

"Koliko znam nema odlazaka."

Hoćete li insistirati na kupovini rasnog strijelca?

"Nismo razgovarali o tome, ali naravno da je takav igrač uvijek dobro došao."

Možete li otkriti što vas je najviše razveselilo a što najviše razočaralo u završenoj polusezoni?

"Bilo je puno lijepih trenutaka. Raduje me da su moji dečki pokazali da znaju igrati nogomet, ali za rezultat nije bitno samo kako ti igraš. Najveće razočarenje sam doživio protiv Salzburga. Zadovoljan sam sezonom, da smo osvojili devet bodova u EL, bila bi fenomenalna. Treba uzeti u obzir okolnosti, igrali smo dvije utakmice pred praznim tribinama."

Kad počinje raspust?

"Već večeras za većinu igrača, a sutra nakon utakmice u Karlovcu za sve ostale. Novo okupljanje je 12. siječnja."

Hoće li neki od stranih igrača napustiti Dinamo?

"Svi igrači koji su završili sezonu imaju valjane ugovore i moraju se pojaviti na pripremama, osim ako se drugačije ne dogovore s klubom", zaključio je Jurčić.

Ioan Sabau: Bili smo hrabriji od Dinama

"Mislim da mogu reći kako smo zaslužili pobjedu. Dali smo sve od sebe da do nje dođemo", izjavio je trener Timisoare Ioan Sabau nakon pobjede njegove momčadi nad Dinamom od 2:1.

"Nemamo previše iskustva u Europi, ali pokazali smo koliko smo hrabri, večeras smo definitivno bili hrabriji od Dinama. Igrali smo u skupini s tri vrlo jake momčadi, stekli smo puno iskustva koje će nam koristiti iduće sezone u europskim natjecanjima", kazao je trener rumunjske momčadi.

"Bili smo jako motivirani za ovu utakmicu. Izgubili smo od Dinama u Temišvaru 3:0, a trener Dinama izjavio je kako je to bila najbolja utakmica Dinama od kada ga on vodi. Posljednja gostujuća pobjeda Timisoare u europskim natjecanjima bila je prije 19 godina. Zato je ova pobjeda na neki način povijesna."

Vezane vijesti

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Bivši čelnici NK Croatije Mirko Novosel, Tomo Horvatinčić i Damir Vrbanović nepravomoćno su danas oslobođeni optužbe za zloporabe "teške" oko 120… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 18.12.09. 06:42

Ima tu, po mojem misljenju, jedno kljucno pitanje, koje je ostalo bez pravog odgovora: " U cemu je problem na Maksimiru...?" Da se mene pitalo rekao bih: "Problem je Maksimira blizina Banskih dvora"! To je naravno figurativno, jer ja na zalost i moju sramotu, nikada nisam bio u Zagrebu, pa ne znam gdje je ni jedno ni drugo. Ali slutim ("a slutiti jos jedino znam") da to ima neke uzorocno posljedicne veze. Isto tako, kada bi me netko pitao, bih li (gluho bilo) smijenio trenera zbog ovog i drugih poraza, reko bih bez oklijevanja - da, smijenio bih Kalmetu!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika