28.12.2009. / 17:40

Autor: Totalsport

Matti Nykänen ne mora u zatvor

Bivši trofejni finski skijaš-skakač Matti Nykänen (46) neće se naći iza rešetaka zbog pokušaja ubojstva supruge. Ipak, više joj ne smije prilaziti

Matti Nykänen sa suprugomMatti Nykänen sa suprugomBivši trofejni finski skijaš-skakač Matti Nykänen (46) neće se naći iza rešetaka zbog pokušaja ubojstva supruge. Ipak, više joj ne smije prilaziti.

Nykänen je, podsjetimo, na sam Božić suprugu Mervi Tapolu nožem ozlijedio po licu nakon žestoke prepirke u njihovom domu u Ylojarvi, te se pretpostavljalo da će biti terećen optužbom za pokušaj ubojstva. Ujedno ju je i gušio remenom kućnog ogrtača.

Ipak, detalji prilikom policijskog ispitavanja supružnika uvelike su se razlikovali, pa će proslavljeni Finac sklon alkoholu i agresivnom ponašanju biti terećen "tek" zbog prijetnji supruzi i nasilnog ponašanja, ne i pokušaja ubojstva. U zatvor neće morati ići.

Još 2006. osuđen je na četiri mjeseca zatvora zbog napada na Tapolu, a godinu dana ranije dobio je i 26-mjesečni pritvor zbog toga što je prijatelju nož zario u leđa. Kasnije mu je isti poništen.

Nykänen je peterostruki osvajač olimpijskih medalja (četiri zlata), a u riznici uspjeha ima i devet medalja sa svjetskih prvenstava (pet zlata).

Vezane vijesti

Finska: Napadač s krova ubio jednu i ranio osam osoba

Finska: Napadač s krova ubio jednu i ranio osam osoba

Naoružani napadač otvorio je vatru s krova zgrade u središtu finskog grada Hyvinkaae u subotu rano ujutro i pritom ubio jednu osamnaestogodišnjakinju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika