04.01.2010. / 17:30

Autor: Andrea Belin

Postblagdanska dijeta: U dva dana očistite organizam od štetnih tvari

Ukoliko ste tijekom božićnih i novogodišnjih praznika većinu vremena provodili za blagdanskim stolom i pred televizorom, vrijeme je da svoj organizam dovedete u red

Uklonite štetne tvariUklonite štetne tvariRijetko tko tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana može odoljeti omiljenim poslasticama, međutim mjesecima poslije, većina ljudi ima problema sa skidanjem viška kilograma.

Ukoliko ste i vi većinu vremena provodili za blagdanskim stolom, ne bi bilo loše da za početak očistite organizam od štetnih tvari. Nudimo vam jedan takav tretman koji, ne biste vjerovali, traje samo dva dana, a daje vrhunske rezultate!

Prvi dan

Ujutro kada se probudite popijte sok od iscijeđene naranče, pojedite zdjelicu voćne salate. Ukoliko je vaš jutarnji ritual ispijanje čajeva, popijte čaj od mente, breze ili čička.

Za užinu možete pojesti dvije naranče ili mandarine dok za ručak nekoliko vrsti povrća prokuhajte na pari. Ukoliko osjećate glad između ručka i večere, slobodno pojedite voćnu salatu koju ćete pripremiti od grejpa i ananasa. Prije spavanja zasititi će vas bistra juha od povrća.

Drugi dan

Nakon uobičajenog jutarnjeg rituala uljepšavanja, popijte 250 ml limunade i pojedite pahuljice pomiješane s nemasnim jogurtom. Za užinu popijte šalicu čaja od breze, mente ili čička.

Za najvažniji obrok u danu prodinstajte povrće, primjerice brokulu, karfiol, mrkvu. Sve to zajedno lagano pržite na maslinovom ulju. Ne možete li bez još jedne užine, pojedite bananu jer sigurni smo da će vas ona zasititi do večere. Navečer smijete pojesti još malo povrća, ali ovaj put prokuhanog na pari.

Vezane vijesti

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Mnoge žene koje poznajem trude se biti što mršavije, odnosno, održavati svoju tjelesnu težinu što više u granicama koje su im zadali drugi ili su pak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika