07.01.2010. / 15:17

Autor: Andrea Belin

Kako se tijekom spavanja riješiti zdravstvenih tegoba

Umor ćete najlakše pobijediti ako spavate na leđima dok bolovi u vratu nestaju tijekom spavanja na boku. Probavne smetnje zauvijek će nestati ako obratite pažnju na položaj nogu...

Izliječite se tijekom noćiIzliječite se tijekom noćiGotovo da ne postoji osoba koja se barem jedanput tjedno ne žali na bolove u vratu, leđima ili lošu probavu. U većini slučajeva zdravstvene tegobe takve vrste, uzrokuje način spavanja.

Ukoliko i vi već neko vrijeme primjećujete da se ujutro budite umorniji nego kada uvečer legnete u krevet, poslušajte naše savjete za koje jamčimo da će vam pomoći u rješavanju takvih problema!

Bolovi u vratu

Česte bolove u vratu najčešće osjećaju osobe koje većinu dana provedu u sjedećem položaju. Ukoliko i vi imate takvih problema, tijekom noći morate smanjiti opterećenje na vratnim kralješcima. Savjetujemo da legnete na bok s tim da ruke smjestite ispod jastuka jer vam glava mora biti lagano podignuta. Noge savinite u koljenima i pripazite da su vam leđa cijelo vrijeme uspravna.

Bolovi u leđima

Bolovi u leđima također su učestala pojava kod osoba koje se dovoljno ne kreću. Ne moramo vam ni reći da bi se trebali baviti nekom fizičkom aktivnošću, međutim ako nemate dovoljno slobodnog vremena, takve probleme možete ukloniti i tijekom spavanja. Kao i osobe s bolovima u vratu, trebali bi spavati na boku. Ruke smjestite ispod jastuka, a noge lagano savijte u koljenu i približite grudima.

Umor i stres

Ako ste tijekom dana bili izloženi stresnim situacijama, nije nikakvo iznenađenje što navečer osjećate pojačani umor i nervozu. Međutim, ako ćete cijelu noć prespavati na leđima s podignutom glavom i ispruženim nogama, ujutro ćete se probuditi odmorniji nego ikad.

Problemi s probavom

Konzumiranje hrane u kasnim večernjim satima, često je glavni krivac bolova u želucu. Ako ste i vi veće količine hrane unijeli nekoliko minuta prije spavanja, lezite na bok i dlanove smjestite ispred lica. Nogu koja vam je u zraku, pod kutem od devedeset stupnjeva prebacite preko one na kojoj ležite.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika