12.01.2010. / 15:09

Autor: Boris Bilas

Obračun sa sanaderovcima: Zubović više nije politički tajnik HDZ-a

"Predsjedništvo je donijelo odluku o razrješenju obnašanja dužnosti političkog tajnika HDZ-a, dr. Maria Zubovića. Predsjedništvo je predložilo Klubu zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru razrješenje dr. Maria Zubovića s mjesta potpredsjednika kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru"

Mario ZubovićMario ZubovićU Hrvatskoj demokratskoj zajednici još se nije stišala bura od pokušaja puča njihovog nekadašnjeg vođe Ive Sanadera i njegovih pristaša. Tako je iz ove stranke danas stiglo priopćenje sa sjednice Predsjedništva kojom je predsjedala predsjednica stranke Jadranka Kosor.

Osim što se na samoj sjednici raspravljalo o predsjedničkim izborima, te je obavljena i detaljna analiza rezultata po županijama, puno je zanimljivija odluka o sudbini jednog od najbližih suradnika Ive Sanadera, saborskog zastupnika Maria Zubovića.

Propust u suprotnosti s Programom i Statutom stranke

"Na današnjoj sjednici Predsjedništvo je donijelo odluku o razrješenju obnašanja dužnosti političkog tajnika HDZ-a, dr. Maria Zubovića. Predsjedništvo je predložilo Klubu zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru razrješenje dr. Maria Zubovića s mjesta potpredsjednika kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru, te da se pokrene postupak njegova razrješenja s dužnosti predsjednika Odbora za vanjsku politiku i predsjednika Izaslanstva Hrvatskog sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru RH-Europske unije, a zbog stajališta i propusta koji su u suprotnosti s Programom i Statutom stranke", stoji u priopćenju iz HDZ-a.

Očito kako u stranci nisu oprostili Zuboviću što je zajedno sa Sanaderom pokušao organizirati puču HDZ-u, te je ovom odlukom on praktički marginaliziran u samoj stranci te je smijenjen sa svih relevantnih funkcija koje je do danas obnašao.

Ipak, zanimljivo je kako se u HDZ-u nisu obračunali i sa predsjednikom Sabora Lukom Bebića, koji ako je vjerovati ovom priopćenju i dalje ostaje na svojim političkim funkcijama kako u Saboru, tako i u samoj stranci.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 12.01.10. 22:17

»povijesnih prava slovenskih ribara u hrvatskim teritorijalnim vodama" - o ovome govori u najavi susreta pahor - kosorova - Glasnogovornik slovenskog ministarstva vanjskih poslova Milan Balažic. Kaj vi iz Nacionala o tome niš neznate?! Popapala vam maca jezika - ha?!


registracija
8/8/09

tovar62, 13.01.10. 08:34

jos malo cao SDP i HDZ dolaze bolji mladi i Hrvatskiji ,stize Bandic i to u petoj brzini,ima da vas sve pomete,,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika