15.01.2010. / 12:21

Autor: Ivica Medo

1. HMNL, 13. kolo: Neporaženi Nacional na drugoplasirani Inero

Najzanimljivaja utakmica 13. kola Prve HMNL igra se u Splitu gdje se sastaju drugoplasirani Inero i vodeći Nacional koji je ostvario stopostotni učinak u prvih dvanaest kola

Matija CaparMatija CaparNajzanimljivaja utakmica 13. kola Prve HMNL igra se u Splitu gdje se sastaju drugoplasirani Inero i vodeći Nacional koji je ostvario stopostotni učinak u prvih dvanaest kola:

INERO - NACIONAL (Split, subota u 18:00 sati, SD Gripe)
U derbiju kola vodeći Nacional ide u goste drugoplasiranom Ineru. Nacional ima stopostotni učinak u 12 kola, dok domaćin ima pet bodova manje. Nacional je lider prvenstva i unatoč gostovanju u Splitu favoriti su u ovom susretu. Trener Tiago Polido svjestan je snage svoje momčadi i s velikim oprezom najavljuje ovaj veliki derbi kola:

"Moja momčad je favorit u svakoj utakmici i zbog toga smo pod određeni pritisak koji nam može stvoriti velike probleme. Mi stojimo čvrsto na zemlji i u ovu utakmicu ulazimo motivirani i potpuno spremni za nova tri boda. Rezultat Inera iz ove sezone svakako treba respektirati i uz našu pobjedu očekujem izvrsnu utakmicu pred prepunim Gripama", izjavio je Polido.
Inero se neće predati i njihovi respektabilni rezultati plod su dobrog rada u ovoj sezoni pa Nacionalu neće biti lako doći do trinaeste pobjede zaredom.

BRODOSPLIT INŽENJERING - MEJAŠI (Split, nedjelja u 19:30 sati, SD Gripe)
Splitski "El Clasico" kako ga mnogi godinama nazivaju i ove godine trebao bi privući veliku pozornost. Utakmice ova dva kluba uvijek su punile splitske Gripe, a loši rezultati Mejaša iz ove sezone mogli bi se odraziti i na posjećenost ovog splitskog derbija. Brodosplit će biti hendikepiran negiranjem Nikole Tomičića (tri žuta) a i pored toga apsolutni su favoriti ovog dvoboja.

USPINJAČA - TORCIDA GULIVER E. (Zagreb, petak u 20:30 sati, Dom sportova II)
Ovogodišnje izdanja zagrebačkog prvoligaša Uspinjače daje nadu da će doći do pobjede u ovom susretu. Torcida se na početku sezone predstavila kao momčad koja bi se mogla uključiti u borbu za naslov prvaka, ali su rezultatski zakazali. Ishod ovog dvoboja teško bi bilo prognozirati, ali bi u svakom slučaju gledatelji koji dođu na ovaj mini-derbi kola trebali uživati u izvrsnoj futsal utakmici.

BBS NOVI MAROF - KIJEVI KNIN (Novi Marof, petak u 19:30 sati, SD Novi Marof)

U Marofu se igra još jedan mini-derbi kola momčadi iz gornjeg dijela ljestvice koje se bore za poziciju među prvih osam, odnosnoplasman u play-off. Gosti iz Knina najveće su iznenađenje lige predvođeni izvrsnim trenerom Tinom Jelovčićem, dok domaćin vjeruje u prednost domaćeg terena pred kao i uvijek prepunim tribinama sportske dvorane u Marofu. Iz Marofa je puni plijen odnio samo Nacional i goste iz Knina čeka težak ispit zrelosti.

SKRIPTA - POTPIĆAN 98 A.B.S. (Osijek, subota u 19.30 sati, SD Zrinjevac)
Posljednje plasirana momčad lige Skripta dočekuje aktualnog prvaka države Potpićan kojem ove sezone ne cvjetaju ruže i u tome domaćini vidi svoju priliku za tri vrlo bitna boda. Potpićan je u ovoj sezoni potpuno zakazao i nikako da se stabiliziraju te krenu prema vrhu tablice.

RENAULT AUTO KREŠO - VRGORAC (Krapina, petak u 20:30 sati, SD Krapina)
Derbi momčadi sa začelja objema ekipama dolazi u trenutku kad su podigli formu. Obje momčadi su pobjedama u posljednjem kolu pronašle izlaz iz krize i pobjedom u ovom susretu krenule bi prema sredini ljestvice. Gosti u Krapinu dolaze bez ponajboljeg igrača i reprezentativca BiH Maida Ramića i to im predstavlja najteži udarac u ovom susretu.

MUĆ BITUMINA - PETRINJČICA (Split, subota u 19.30 sati, SD Poljud)
Još jedan derbi začelja igra se u Splitu, a domaćin je apsolutni favorit u ovom susretu. Petrinjčica je ove sezone krenula pobjedom u Osijeku i nakon toga potpuno stala, a zaredali su i loši rezultati koji ih drže na pretposljednjem mjestu koje vodi u drugu ligu. Domaćin ima laganu prednost u ovom susretu jer igraju pred domaćom publikom i posljednji susret sa Nacionalom pokazao je da se lagano vraćaju u ritam otkako se u rad prve momčadi priključio hrvatski ponajbolji futsal trener i bivši izbornik reprezentacije Libije Mato Stanković.

Ljestvica 1. HMNL:

1. NACIONAL +44 36

2. INERO +21 31

3. SPLIT +10 24

4. TORCIDA +8 23

5. KIJEVO +16 22

6. BBS NM 0 16

7. POTPIĆAN 0 16

8. USPINJAČA 4 14

9. MEJAŠI -6 12

10. VRGORAC -7 11

11. RENAULT A.K. -10 11

12. MUĆ -14 10

13. PETRINJA -31 8

14. SKRIPTA -35 7

Vezane vijesti

Nacional na kioscima već danas

Nacional na kioscima već danas

Zbog Praznika rada, 1. svibnja, Nacional možete kupiti na kioscima diljem Hrvatske već danas. U novom broju donosi: Intervju: Stjepan Mesić- Bivši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika