23.07.2004. / 00:00

Autor: Petar Šego

HRVATSKA

U BLIZINI OBNOVLJENOG STAROG MOSTA PRONAĐENO ORUŽJE, PETORICA OSUMNJIČENIH POBJEGLI U HRVATSKU

dbgx


U sklopu sigurnosnih priprema za ceremoniju otvaranja Starog mosta policija je u petak prije podne u Mostaru pokrenula akciju potrage za dvadesetak osoba koje su poznate po svojoj umiješanosti u bombaške napade, izjavio je Zlatko Miletić, voditelj Operativnog stožera osiguranja Otvaranja Starog mosta. Za pet osoba iz te skupine utvrđeno je da su pobjegli u Hrvatsku, dok je nekoliko pronađenih članova pozvano u policiju na informativni razgovor.
Miletić je istaknuo da se posebno traga za “jednom osobom iz ove skupine, ali ona se još skriva na mostarskom području”. U sklopu pokrenute akcije policija je u blizini obnovljenog Starog mosta pronašla nekoliko minsko-eksplozivnih sredstava i jednu pušku. “Prema dostupnim saznanjima to pronađeno oružje nije bilo sigurnosna prijetnja ceremoniji otvaranja Starog mosta”, izjavio je Miletić. Također je potvrdio da je u petak u prijepodnevnim satima u luku u Neumu uplovio njemački ratni brod iz sastava NATO-a, kako bi u slučaju potrebe pružio pomoć SFOR-u u osiguranju ceremonije otvaranja. U Mostaru su na snazi iznimne mjere sigurnosti, pogotovo oko hotela Ero u kojem je smještena većina izaslanstava.

Vezane vijesti

Carla del Ponte: Ako je to istina, onda to još više potvrđuje pretpostavku da se ubije Karadžića

Banjalučke Nezavisne Novine objavile su stenogram razgovora 2004. glavne haške tužiteljice Carle del Ponte s tadašnjim predsjednikom Narodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika