25.01.2010. / 07:29

Autor: Martina Čizmić

Video: Etiopski zrakoplov pao u more kod Libanona

Libanonski ministar prometa Gazi Al Aridi potvrdio je da se dogodila nesreća te da su spasioci na terenu, ali nije mogao davati nikakve detalje

Libanonska mornarica uključila se u potragu za preživjelima (Foto:Reuters)Libanonska mornarica uključila se u potragu za preživjelima (Foto:Reuters)Nedugo nakon polijetanja iz zračne luke u Bejrutu u more se strmoglavio zrakoplov Ethiopian airlinesa sa 92 putnika i članova posade.

Spasilačke ekipe odmah su izašle na mjesto događaja i locirale zrakoplo ovo tri i pol kilometra od obale. Libanonske vlasti potvrdile su da su spasilačke ekipe do sad pronašle 14 tijela.

Svjedoci ističu kako su začuli eksploziju i vidjeli veliku vatrenu kuglu kako pada prema moru.


Libanonski ministar prometa Gazi Al Aridi potvrdio je da se dogodila nesreća te da su spasioci na terenu, ali nije mogao davati nikakve detalje. Nagađa se da je loše vrijeme moglo uzrokovati pad zrakoplova. U medijskim izvješćima ističe se kako je vrijeme tijekom polijetanja bilo izuzetno loše. Oluja sa jakom kišom i grmljavinom ometala je polijetanje zrakoplova.

"Za sada nije vjerojatno da se radi o sabotaži. No, istraga će utvrditi točan razlog", rekao je na konferenciji za novinare libanonski predsjednik Michael Suleiman.

Zrakoplov boeing 737 poletio je iz Bejruta prema etiopskoj prijestolnici Adis Abebi i nestao s radara oko 2 sata ujutro po lokalnom vremenu. Među putnicima je bilo i nekoliko Kanadskih, Britanskih i Etiopskih, državljana.

Francuski mediji javljaju kako je među putnicima bila i žena francuskog veleposlanika u Libanonu.

Vezane vijesti

Pet mrtvih u sudaru dvaju zrakoplova u Kanadi

Pet mrtvih u sudaru dvaju zrakoplova u Kanadi

Dva privatna zrakoplova sudarila su se u nedjelju iznad kanadske pokrajine Saskatchewana, pri čemu je poginulo svih pet osoba u objema letjelicama,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika