27.01.2010. / 14:55

Autor: Andrea Belin

Clint Eastwood najomiljeniji američki filmski glumac

Prema istraživanju koje je provela tvrtka Harris Interactive "Prljavi Harry" najbolje prošao je u skupini muških republikanaca starijih od 45 godina

Clint Eastwood Clint Eastwood Kako je pokazalo godišnje istraživanje tvrtke Harris Interactive, Clint Eastwood je najomiljenija filmska zvijezda u Sjedinjenim Državama u 2009. godini.

Inače, Eastwood je na mjestu najomiljenijeg američkog glumca zamijenio Denzela Washingtona, koji je tu titulu nosio prethodne tri godine.

Najomiljenija glumica je Sandra Bullock, koja je zauzela četvrto mjesto na popisu najomiljenijih filmskih zvijezda. Bullock je ovogodišnja favoritkinja za osvajanje Oscara, a najpopularnija je među ispitanicima od 33 do 44 godine starosti, osobito u južnim državama SAD-a.

Eastwood je pak najbolje prošao u skupini muških republikanaca starijih od 45 godina.

Johnny Depp je ove godine skočio s osmog na drugo mjesto ljestvice, a najpopularniji je među ženskom publikom u SAD-u. Treći je Denzel Washington, a zanimljivo je da se na sedmom mjestu našao John Wayne, unatoč činjenici da je umro 1979. godine.
Ove su godine s popisa deset najomiljenijih zvijezda ispali Will Smith, Harrison Ford i Angelina Jolie.

Popis najomiljenijih američkih zvijezda za 2009. godinu:
1. Clint Eastwood
2. Johnny Depp
3. Denzel Washington
4. Sandra Bullock
5. Tom Hanks
6. George Clooney
7. John Wayne
8. Meryl Streep
9. Morgan Freeman
10. Julia Roberts

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika