02.02.2010. / 16:43

Autor: Hina

Britanci za sada neće poduzeti korake protiv Madoff Securities

Britanski Ured za financijska kaznena djela u utorak je izvijestio da, ni nakon godinu dana duge istrage "nema dovoljno dokaza koji bi omogućili realne izglede za osudu", bez obzira je li riječ o tvrtki ili o njezinim direktorima

Bernard MadoffBernard MadoffBritanski ured za financijska kaznena djela priopćio je u utorak da na teritoriju svoje države u ovom trenutku ne namjerava poduzimati korake u vezi s djelovanjem tvrtke Bernarda Madoffa u Velikoj Britaniji, Madoff Securities Ltd.

Madoff je u Sjedinjenim Država prošle godine priznao krivnju zbog financijskih prijevara svojih klijenata u kojima ih je oštetio za više od 50 milijardi dolara.

Madoff već u zatvoru

Sedamdesetgodišnji Bernard Madoff autor je najveće 'financijske piramide' u povijesti. Pred sudom u New Yorku u ožujku je priznao krivnju po svih 11 točaka optužnice, nakon čega je sudac odredio njegovo upućivanje u pritvor do izricanja presude 16. lipnja.

Britanski Ured za financijska kaznena djela u utorak je izvijestio da, ni nakon godinu dana duge istrage "nema dovoljno dokaza koji bi omogućili realne izglede za osudu", bez obzira je li riječ o tvrtki ili o njezinim direktorima.

U priopćenju stoji kako će Ured pomoći istražiteljima u drugim zemljama, u kojima se još uvijek istražuju Madoffove aktivnosti te da će nastaviti istragu i u Velikoj Britaniji.

Vezane vijesti

150 godina u prdekani: Madoff se potukao s kolegom zatvorenikom

150 godina u prdekani: Madoff se potukao s kolegom zatvorenikom

Bernie Madoff, simbol i opće mjesto gramzljivosti financijaša sa Wall Streeta, koji je zbog prevare više tisuća američkih građana osuđen na 150… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika