07.02.2010. / 15:25

Autor: Boris Bilas

Čačić kod Stankovića: 'U politici ostajem, ali podnosim ostavku u teniskom savezu'

"U utorak na sjednici HTS-a podnijet ću ostavku na mjesto predsjednika", rekao je Radimir Čačić, reagirajući tako na signale koji su ovih dana stigli od Hrvatskog olimpijskog odbora i njegovog predsjednika Zlatka Mateše

Radimir ČačićRadimir ČačićGost emisije Nedjeljom u dva Aleksandra Stankovića bio je predsjednik HNS-a Radimir Čačić. U prvom televizijskom razgovoru nakon teške prometne nesreće u Mađarskoj, u kojoj je živote izgubilo dvoje ljudi, Čačić je ponovio kako se za sada ne planira povući iz politike.

Predsjednik HNS-a je rekao kako će se iz politike povući samo ako bude pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od strane mađarskog pravosuđa. Čačić kaže kako je odluku o nepovlačenju donio nakon konzultacija sa kolegama iz stranke i prijateljima.

Zajednički rad

"U konzultacijama s kolegama i prijateljima zaključio sam, a i njihov je stav da je važno da se držimo zajedno i radimo zajedno. Zaključili smo da je najbolje što društvu mogu dati ono čime se bavim, a to je prije svega gospodarstvo", kaže Čačić.

Međutim, Čačić je pomalo iznenađujuće najavio kako će u utorak podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog teniskog saveza.

"U utorak na sjednici HTS-a podnijet ću ostavku na mjesto predsjednika", rekao je Radimir Čačić, reagirajući tako na signale koji su ovih dana stigli od Hrvatskog olimpijskog odbora i njegovog predsjednika Zlatka Mateše. On je, naime, zatražio mišljenje odvjetničkog tima o Čačićevoj poziciji, a sve zbog straha da bi Čačić mogao nepovratno oštetiti ugled hrvatskog sporta zbog prometne nesreće koju je izazvao. O tome zašto odlazi iz tenisa, a ne iz politike Čačić je kazao:

'Nisam nečastan čovjek'

"To je drugačije. Zakon o sportu nema distinkcije prema kaznenom djelu, jer se pretpostavlja da u sportu ne može biti zloupotreba."

O samoj nesreći Čačić je rekao kako smatra da je bitno da se nije ponio kao nečastan čovjek, ali da mu je jasno da za sva kaznena djela treba odgovarati.

"Međutim, ovo je djelo iz nehata, bez namjere", kaže Čačić, koji je na Stankovićevu opasku da je prije Mađarske imao tri teže prometne nesreće rekao kako će ga "ovo će potaknuti da vozi manje i sa puno više pažnje."

'Najgora kazna je ono što čovjek osjeća'

Šef HNS-a po prvi je puta ispričao i neke detalje o samoj nezgodi. O trenucima nakon nesreće je rekao kako je najprije vidio da je jedna osoba ispala iz automobila te da mu se učinilo da je ona najozbiljnije ozlijeđena, što se kasnije pokazalo pogrešnim.

"Druga gospođa je bila vezana i također je bila dobro. Odostraga je bilo dvoje ljudi i s njima nismo mogli ništa drugo nego pričekati hitnu pomoć. Nesreća se uopće nije činila toliko teškom i činilo se kao će sve ostati na materijalnoj šteti i ozljedama", ispričao je Čačić u emisiji Aleksandra Stankovića dodavši kako će prihvatiti svaku odluku suda, kakva god bude.

""Ipak, najgora kazna je ono što čovjek osjeća u ovakvom trenutku", rekao je Radimir Čačić.

Na HRT-u je još luđe nego u HAC-u

Govoreći o gospodarskoj situaciji Čačić je rekao da Vlada nema rješenje za izlazak iz krize.

"Izvršna vlast mora preuzeti odgovornost i biti spremna dobivati batine i provoditi bolne rezove poput mijenjanja nepravednih subvencija u poljoprivredi i brodogradnji, revizije braniteljskih statusa itd. Do toga će doći tek nakon parlamentarnih izbora", smatra Čačić.

Osvrnuo se i na situaciju u javnim poduzećima. Uvjeren je da su u svima potrebni rezovi pa i na HRT-u.

"Na HRT-u je još luđe nego u HAC-u. HNS se protivio donošenju sadašnjeg Zakona o HRT-u zbog kojeg vlada nered i anarhija. Sabor novim zakonom mora riješiti tko za što odgovara na HRT-u na kojem vlada klijentelistički sustav", ustvrdio je Čačić na kraju emisije.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 07.02.10. 15:36

heeheh dovoljno je prljav za tenis al za politiku nije :)


registracija
5/1/10

zagorec55, 07.02.10. 15:57

još uvjek je puuuuno čišči od svih banaka i bankara i njihovog morala a da ne govorim o onima koji su te banke i bankare doveli k nama


registracija
10/11/09

ruvil, 07.02.10. 17:23

Bolje da je bilo obratno,jer u tenisu ne moze nikom naskoditi!


registracija
9/8/09

vinko12, 07.02.10. 18:28

kolika bijeda nase danasnje zbilje. Ubojica, lopov i, manipulator i demagog pomilovan je od cijele stampe i medija bez trunke optuzbe i kritike. A gdje je sada pametni mesic da da svoj komentar?Jos jedan od niza dokaza da nam svi mediji i mediji korumpirani, i da smo pod potuniom medijskom okupacijom od mesicev udbasko-komunjarske mafije koju je stvarao deset godina


registracija
8/8/09

tovar62, 08.02.10. 06:58

Jeste gledali sta je Cicak pronasao o Josipovicevu ocu,pa zar se ne moramo zapitati tko nam uvjek treba biti predsjedenik .....jad i bjeda od naroda izabrala sina od onoga koji je 1972 gusija rodoljube i tamnicenja,zar to ne govori mnogo o Hrvatima


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika