13.02.2010. / 15:55

Autor: Totalsport

Federer posjetio Etiopiju u vlastitoj humanitarnoj misiji

Vidno je uzbuđen bio najbolji svjetski tenisač, Švicarac Roger Federer (28), prilikom posjeta Etiopiji, kamo se zaputio u vlastitu humanitarnu misiju

Roger FedererRoger FedererVidno je uzbuđen bio najbolji svjetski tenisač, Švicarac Roger Federer (28), prilikom posjeta Etiopiji, kamo se zaputio u vlastitu humanitarnu misiju.

Zaklada Rogera Federera naziv je organizacije koja godišnje prikupi oko milijun dolara sredstava za potrebe školovanja djece u Etiopiji, Južnoj Africi, Tanzaniji, Maliju, Malaviju i Zimbabveu. Ove je godine Federer, čija Zaklada postoji od 2003. godine, odlučio pomoći etiopskoj djeci.

Nije mogao suspregnuti suze kad su mu djeca okupljena u lokalnoj školi zapjevala "Roger, our Father". S jednom je djevojčicom odigrao stolnoteniski meč, a zatim je posjetio školsku kantinu u kojoj je kušao injeru, palačinku spužvaste teksture koja je tradicionalni mjesni specijalitet.

- Na osnivanje Zaklade inspirirala me moja majka, koja je rođena Južnoafrikanka. U Južnoj sam Africi često provodio školske praznike. Zato sam, kad sam napokon uspio skupiti nešto novca od igranja tenisa, odlučio krenuti pomagati djeci Afrike, baš počevši od Južnoafričke Republike - rekao je Federer, kojeg prvi sljedeći nastup čeka na ATP turniru koji u Dubaiju počinje 22. veljače.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika