18.02.2010. / 08:13

Autor: Martina Čizmić

Od lansiranja do tužbe: Google Buzz optužuju da krši prava potrošača

Najavljivan kako Googleov odgovor Facebooku i Twitteru Buzz ipak nije uspio pobuditi dovoljno veliko zanimanje korisnika i postati instant hit. Većina je korisnika uslugu isprobala i zaključila kako ju neće koristit

Google opovrgava optužbe ističući da korisnici mogu uvijek ukloniti BuzzGoogle opovrgava optužbe ističući da korisnici mogu uvijek ukloniti BuzzIako je od lansiranja Google Buzza, pokušaja Googleove društvene mreže unutar najpoznatijeg e-mail servisa Gmaila, prošlo tek tjedan dana, već su se neki pobunili protiv takve Googleove opcije.

Naime, jedno od utjecajnijih američkih udruženja za zaštitu potrošača, Epic, ocijenilo je da Buzz 'korisnike dovodi zabludu i krši njihova potrošačka prava'. Stoga su predali i službenu pritužbu američkoj saveznoj komisiji za trgovinu.

Stručnjaci smatraju da je Google prerano pustio u primjenu Buzz te da ga nije dovoljno testirao i prezentirao korisnicima. Uz to, ističu, krši nekoliko američkih zakona o sigurnosti potrošača.

Buzz se može isključiti u potpunosti ili samo djelomično

U Epicu ističu kako, dok u slučaju društvenih mreža Facebooka i Twittera, korisnici svjesno dijele neke podatke s drugim korisnicima, te svojevoljno odabiru korištenje društvene mreže, u Buzzovom slučaju on im je dan na korištenje iako ga nisu sami odabrali jer se nalazi u sklopu Gmailovih usluga.

"Unatoč svim primjedbama, Google još uvijek nije omogućio korisnicima koji to žele da ugase Buzz, a ostanu koristiti Gmail", upozoravaju u Epicu.

No, iz Googlea opovrgavaju Epic ističući kako je dovoljno otići u Postavke Gmail računa i tamo odabrati 'Potpuno onemogući Google Buzz', čime će biti izbrisani svi postovi i Googleov profil sa Buzza.

Najavljivan kako Googleov odgovor Facebooku i Twitteru Buzz ipak nije uspio pobuditi dovoljno veliko zanimanje korisnika i postati instant hit. Većina je korisnika uslugu isprobala i zaključila kako ju neće koristiti.

Vezane vijesti

Google+ postaje još jednostavniji

Google+ postaje još jednostavniji

Googleova društvena mreža Google+ dobiti će nov izgled te će biti još jednostavniji za korištenje no što je to bio do sad. Promjene je na službenom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika