19.02.2010. / 17:53

Autor: Nacionalova redakcija

Eksplozija u Ingušetiji: Najmanje dvoje poginulih i 33 ranjenih

Ovo je samo jedan u nizu incidenata militantnih skupina protiv promoskovske lokalne vlasti

Ruski predsjednik Dimitrij MedvedevRuski predsjednik Dimitrij MedvedevU seriji eksplozija bombi u pokrajini Ingušetiji poginule su najmanje dvije osobe, a 33 ranjene, uključujući i policajce, objavile su ruske vlasti.

Brojne žrtve su policajci koji su stigli na mjesto prve eksplozije. Dužnosnici smatraju da se radilo o klopci, uobičajenoj taktici pobunjenika u Ingušetiji i Čečeniji. Istraga o događaju se nastavlja jer još nisu poznati svi detalji o postavljanju improviziranog eksploziva.

Smatra se da je ovo samo jedan u nizu incidenata u sklopu nasilne kampanje islamističkih pobunjenika i drugih militantnih skupina koje se bore protiv promoskovski orijentirane vlasti. Nasilje se širi do susjedne sjeverne Čečenije.

Predsjednik Medvedev situaciju na sjevernom Kavkazu smatra najvećim unutarnjim problemom protiv kojeg se može boriti jedino ukoliko se iskorjeni akutno siromaštvo regije.

U eksplozijama je poginuo policajac i vlasnik kuće koja je prva napadnuta bombom. Još najmanje dvije bombe eksplodirale su nakon što su policajci stigli na mjesto prve eksplozije, kažu dužnosnici.

<!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->


Vezane vijesti

Francuska: zemlja u ratu sa samom sobom

Francuska: zemlja u ratu sa samom sobom

Britanski povjesničar Andrew Hussey, autor knjige "Tajna povijest Pariza", u eseju za The New Statesman piše o novoj "francuskoj intifadi" - pobuni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika