20.02.2010. / 20:13

Autor: Hina

Čović: Hrvati u ustavnim promjenama moraju dobiti federalnu jedinicu

Jedna federalna jedinica bila bi s hrvatskom, druga sa srpskom i najvjerojatnije dvije sa bošnjačkom većinom, i to sarajevska i tuzlanska, predlaže Čović

Dragan ČovićDragan ČovićPredsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u subotu da u ustavnim reformama u BiH tamošnji Hrvati trebaju dobiti federalnu jedinicu.

"Jedna federalna jedinica bila bi s hrvatskom, druga sa srpskom i najvjerojatnije dvije sa bošnjačkom većinom, i to sarajevska i tuzlanska. Pod uvjetom da se predstavnici triju konstitutivnih naroda dogovore protiv takvog rješenja neće biti ni predstavnici međunarodne zajednice", rekao je Čović u intervju za Radio Livno.

Dodao je da je takvo rješenje prihvatljivo Bošnjacima i Srbima te je ocijenio da Hrvati moraju jedinstveno nametnuti svoje stajalište u pregovorima o reformi ustava.

Vezane vijesti

Čović razgovarao sa Sorensenom o rekonstrukcij koalicije

Čović razgovarao sa Sorensenom o rekonstrukcij koalicije

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, razgovarao je u subotu s posebnim izaslanikom… Više

Komentari

registracija
26/1/08

Rampa, 20.02.10. 22:34

Ma vidi Čovića, Dodikovog malog od palube!

Srbi su naravno suglasni, jer im je Čović obećao okupirane gradove B.Posavine, a Čović će hrv. entitet napraviti u Z.Hercegovini sa možda pola Mostara, a sve ostalo će prodati Srbima i Bošnjacima!

Kakva sreća za sve Hrvate izvan hercegovačkog tora, a izvan će ostati "samo" 75% Hrvata!

Zato je Čović češće u B.Luci negoli u Mostaru i kad ga netko treba mora ga prethodno izvući Dodiku iz stražnjice, što nije lako, jer je prilično duboko zavučen!

Što inače očekivati od Čovića koji se prije rata potpisivao ćirilicom i koji prije neki dan reče na TV i ostade živ da je čak i ponosan na to!

Smrad škutorski!!


registracija
14/11/07

laufer, 21.02.10. 18:20

Karte u BiH su podijeljene, svi moraju igrati sa onim što imaju u ruci.
Oni koji se pitaju neće dozvoliti nikakvo "talasanje".


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika