26.02.2010. / 17:03

Autor: Hina

Tišina u eteru: BBC zatvara radijske postaje

Sljedeći mjesec će objaviti zatvaranje dviju digitalnih radijskih postaja 6 Music i Azijske mreže te kanala za tinejdžere, ostavljajući unosno tinejdžersko tržište ITV-u i Channel 4. Također će ograničiti proračun koji se odnosi na kupnju prava za prijenos sportskih emisija

Prodaje se BBC-jeva radijska postaja 6Music koja tjedno ima 70 000 slušatelja (Foto: The Times)Prodaje se BBC-jeva radijska postaja 6Music koja tjedno ima 70 000 slušatelja (Foto: The Times)BBC zatvara dvije radijske postaje, za pola smanjuje svoju internetsku stranicu i uvelike će skresati sredstva za uvozne američke programe, piše britanski list The Times i najavljuje kraj razdoblja ekspanzije BBC-a.

Glavni direktor BBC-a Mark Thompson sljedeći će mjesec u izvješću o strategiji objaviti da je korporacija, koja se godišnje financira s 3,6 milijardi funta, postala preglomazna i da se mora smanjiti kako bi svojim komercijalnim suparnicima dala prostora za djelovanje.

BBC će sljedeći mjesec objaviti zatvaranje dviju digitalnih radijskih postaja 6 Music i Azijske mreže te kanala za tinejdžere, ostavljajući unosno tinejdžersko tržište ITV-u i Channel 4. Također će ograničiti proračun koji se odnosi na kupnju prava za prijenos sportskih emisija.

No, BBC 3, koji je namijenjen publici od 16 do 35 godina, ostat će netaknut.

Pristižu ponude

Svrha je spomenuta izvješća, smatra Times, pokazati budućoj konzervativnoj vladi da BBC razumije učinak duboke oglašavačke krize te da je sposoban sam dovesti kuću u red, bez vanjske intervencije.

Clive Dickens, šef radija Absolute, već je izrazio želju za kupnjom BBC-jeve postaje te će poslovni prijedlog proslijediti do vladajuće strukture britanske medijske kuće.

"Želimo kupiti 6Music od BBC-ja, i brend i radijsku mrežu. Vjerujem da ćemo ju voditi uspješnije nego što su oni to radili do sada," komentirao je Dickens.

Vezane vijesti

Žao mi je što sam negirao srpske logore

Žao mi je što sam negirao srpske logore

Poznati novinar i urednik vanjsko-političke rubrike BBC-a, John Simpson, priznao je kako mu je 'žao' što je svjedočio protiv novinara Eda Vulliamyja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika