01.03.2010. / 19:13

Autor: Martina Čizmić

Bivši član Predsjedništva BiH Ejup Ganić uhićen u Londonu

Podsjetimo, srbijanski mediji su prije nekoliko dana objavili kako je Ganić uhićen u Londonu, no on se oglasio u bosanskohercegovačkim medijima istaknuvši kako je još uvijek na slobodi

Ejup GanićEjup GanićBivši član ratnog predsjedništva Bosne i Hercegovine uhićen je tijekom poslijepodneva u zračnoj luci Heathrow u Londonu. Uhićen je na temelju međunarodne tjeralice koju je za njim raspisao MUP Srbije, a koji ga tereti za navodne napade na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu početkom svibnja 1992. godine.

Srbijanska policija tjeralicu je raspisala početkom 2009. godine, a osim Ganića traže još 18 osoba, među kojima je i Stjepan Kljujić, također bivši član Predsjedništva BiH.

Na vijest o uhićenju Ejupa Ganića, oglasio se ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović, koji je potvrdio da se Ganić trenutno nalazi kod suca.

Srbijanski mediji već ranije objavili da je uhićen

Na novinarsko pitanje ima li Ganić državljanstvo Srbije ili Bosne i Hercegovine, nije mogao odgovoriti. Iz veleposlanstva BiH u Velikoj Britaniji poručili su kako će se Ganić pred sucem u Londonu morati izjasniti o optužbama i zahtjevu za izručenjem.

U srbijanskom Ministarstvu pravde nisu željeli ništa komentirati dok ne dobiju i službenu Interpolovu obavijest o Ganićevom uhićenju.

Podsjetimo, srbijanski mediji su prije nekoliko dana objavili kako je Ganić uhićen u Londonu, no on se oglasio u bosanskohercegovačkim medijima istaknuvši kako je još uvijek na slobodi.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić tada je izjavio kako je došlo do logističke pogreške zbog koje Ganić nije uhićen te je zatražio službeno objašnjenje od Interpola.

Vezane vijesti

Dačić: Pregovori o vladi Srbije do kraja lipnja

Dačić: Pregovori o vladi Srbije do kraja lipnja

Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je kako nova srbijanska vlada neće biti formirana u narednih nekoliko dana,… Više

Komentari

registracija
20/1/10

Lloyd, 01.03.10. 20:14

Sastala se stara velikosrpska ekipa pa odradjuju posao. Smijesno sto rade Britanija i Srbija. Ovakve stvari izazivaju rat sigurno.

Sljedeci je Stjepan Kljuic.


registracija
25/12/09

trta333, 01.03.10. 22:26

Ejup Ganić je Sandžklija i ima državljanstvo Srbije,te će nakon ove potjernice i dokumenata koje je Srbija dostavila u toku dana Englezima najvjerovatnije biti isporučen Srbiji.A Kljujića će isporučiti Hrvati,jer će se Srbija i Hrvatska o tome dogovoriti.Hrvatskoj je važnija EU,nego Kljujić.Ovakve stvari su interesantne za novine samo dan-dva i ostalo sve rješavaju pravosudni organi.Kad se Ganić igrao komandanta u Dobrovoljačkoj,neka sada i objasni,kako je to sve bilo i kako je naredjivao da se pobiju ona djeca.


registracija
14/8/09

NeMresBilivit, 02.03.10. 03:42

naprosto je nevjerovatno da ovakvi tipovi u 21. stoljeći mogu 20 godina slobodno šetati. tip je počinio eklatantan zločin, pobio je klince nakon dogovorenog povlačenja. to tko je izazvao rat ili tko je koliko zla počinio u tom ratu nebitno je za priču. međutim, završit će kao i ono sa čekuom. interpol će zlikovca na kraju pustiti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika